sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Tokotreenit ja bordercollien pentu

Lauantaina kävimme jälleen treenaamassa lämpimässä treenihallissa :). Itse onnistuin saamaan talven 4.flunssan, joten oli sen mukainen. Kurkussa kutitti ja yskiminen ei auttanut pätkääkään. Mutta onneksi se treenatessa unohtuu.

Aloitettiin paikalla makuulla, joka oli ihan ok. Hieman levoton Maya oli, mutta pysyi. Ja minä vähän piilosta kurkin sitä. Ei se vielä kyllä pitkää aikaa kestä, pitää treenata. En varmaan ihan muista (aivot ovat vähän jumissa), mitä treenasin ja missä järjestyksessä, mutta lähes kaikkea tuli treenattua paitsi liikkeestä seisomista liikkeenä. Aluksi otin seuraamista palkaten siitä, että paikka oli oikea ja kontakti hyvä, koska siinä meillä on parantamisen varaa. Ihan innokkaasti Maya seurasi ja käännökset ovat parantuneet paljon, varsinkin vasemmalle käännös. Sitten otin luoksetulon - ensimmäisellä kerralla suoran sellaisen. Sitten jätin Mayan seisomaan ja kutsuin siitä sivulle. Ja sitten koko liikkeenä antaen suullisen käskyn. Ei toiminut. Joten sitten käsimerkki käyttöön ja pysähdys aivan mainio! Siis käsimerkillä tämä. Kuten Lentsu sanoi - pitää nyt ottaa sivulle tulosta kuuri, ei tule kunnolla sivulle, kun tekee liikkeestä - paikalta ihan ok, mutta pitää harjoitella liikkeen osana auttaen. Kotona sisällä voi onneksi treenata sivulle tuloa.

Hyppy tökki jälleen - mutta äänensävyn keventäminen auttoi itse istumiseen. Vähän likka kyllä on hakusessa tässä liikkeessä. No, en usko, että on mikään suuri ongelma, kun hyppää kuitenkin mielellään. Kun lumet sulaa, saa tuon oman hyppyesteen esiin. Nyt se on hangen peitossa.

Ruutua otin ensin alustalla ja lähetys pitkältä matkalta. Hyvin meni - mieletön vauhti ruutuun ja pysätyy kääntyen minuun päin alustalle. Pari lähetystä näin - yksin niin, että Maya on muka merkillä ja sitten vielä yksi niin, että ruudussa ei ole alustaa. Meni ihan yhtä hyvin kuin alustalla. Hieno Maya!

Maahanmeno oli ihan ok, ensin palkkasin kerran siitä lähes suoraan ja sitten otin liikkeenä. Hyvin pysyy nyt maassa, vaikka menen sen taakse. Noutamista treenattiin kanssa - ehkä siinä on pientä edistymistä, ehkä ei. Innokkaasti Maya lähtee kapulan perään, mutta tuppaa sitten tiputtamaan sen. Harjoiteltiin peilin kanssa, kun ensin saatiin ohjaaja ymmärtämään peilien käytön :). Tehtiin niin, että heitin kapulan - Maya perään - minä käännyin ympäri ja Maya tuli siitä kapulan kanssa "sivulle" tai siis sivulle päin... Ennen tätä otin pari nostoa sivulta. Kehän laidalla annoin Mayan nostaa kapulaa minulle, kun istuin ja katselin muiden menoa. Vielä on paljon töitä tehtävänä tämän noudon kanssa... tai siis noudon loppuosan :).

Harjoiteltiin myös jakkaran kanssa takapään käyttöä.. Maya liikkuu hyvin vasemmalle, mutta ei oikealle... pitää treenata. Näppärästi myös hyppäsi pallille ja siitä vielä venytti nostaen etutassut ylös namille. Pitää vähän treenata tällaisia tasapainojuttuja välillä..

Merkin oli aluksi unohtanut ja oli menossa ruutuun, mutta pienellä avustamisella, muisti merkin ja meni merkin taakse pitkältäkin matkalta nopealla vauhilla ja pysähtyi hienosti käskystä (ja ihan merkin taakse... no, ainakin pysyy alueen sisällä toisin kuin Mirre).

Lopuksi vielä paikalla istuminen, jossa sitten ensi kertaa meni maahan. No, tämäkin on tietysti koettava. Ehkä ihan hyvä, että tekee näin treeneissä, saa sitten korjattua. Kävin  nostamassa likan ylös, menin takaisin piiloon ja hetken päästä sitten palattiinkin koirien luo.

Loppupäivä sitten levättiin ja katseltiin telkkaria, ei minusta ollut muuhun.. kiva aina sairastaa viikonloput ja lomat.
Maya tahtoo treenaamaan!

Sunnuntaiaamulla mentiin frisbee-kentälle lenkille 11-viikkoisen Kvantti-bordercollien, Kodan, Cindyn sekä Mirvan ja Jannen kanssa. Kvantin Maya tapasi jo perjantaina ja niillä synkkasi heti. Painivat sohvalla ja painoivat ympäri kämppää. Nyt oli vähän kylmä, joten ensin ei oikein leikityttänyt, mutta kyllä ne siitä taas lämpenivät toisilleen. Kaunis aamu oli, mutta tosi kylmä... Ensi kerralla kun nähdään Kvantti, se onkin jo niin iso, että Maya jää auttamatta alakynteen sen kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti