perjantai 2. syyskuuta 2011

Tokokurssin viimeinen kerta

Syksy on virallisesti täällä, kun tokokurssi päättyy. Eilen oli viimeinen kerta. Ensimmäisenä ohjelmassa oli hyppy - ja arvasin, että me emme sitä avoimen hyppyä enää treenaa :). Juu, hyppynoutohan siitä sitten tuli. Eikä saanut edes omalla kapulalla ottaa, vaan vieraalla, painavalla kapulalla. Maya lähti ihan hyvin, taisi matkalla tiputtaa kapulan pari kertaa - ja ääntäkin taisi tulla. Mutta siis periaatteessa ihan hyvin.. tosin tuo ääntely ei mielyttänyt minua, eikä Lentsua. Nyt pitää vaan muistaa sanoa Mayalle, että pitää olla hiljaa. Se tepsii ainakin toistaiseksi. Pari toistoa ja ihan kivasti meni - ei tuo ihan esimerkilliseen perusasentoon kapulaa, mutta toisaalta minä kuulemma kumarrun sitä kohti - joten kun kummatkin vähän skarppaavat, kyllä tästä ihan hyvä tulee. Seuraava kierros mentiinkin sitten metallilla.. Maya oli vähän sen näköinen, että onko pakko, mutta kyllä se lopulta sen metallin sieltä haki ja sai esteenkin yli. Lopussa vähän petraamista. Mutta nyt kuulemma metallia treenataan hyppynoudon kanssa, koska se on on näin koiralle kivampaa kuin tasamaanoutona. Näin tehdään. Onneksi on oma hyppyeste.

Sitten oli vuorossa kaukot. Tein juuri havainnon, että Maya osaa nousta seisomaan - mutta peruuttaen. Sillä on ilmeisesti seisomaan nouseminen ja peruuttaminen nyt päällekkäin - vähän sama kuin itsellä menee välillä pari kieltä päällekkäin. Muistan kun Espanjassa ruotsi pyrki väkisin esiin, kun espanjaa piti puhua.. No, tämän pitäisi korjaantua sillä, että naksuttimella palkkaa siitä ylös nousemisesta - naksuttimella siksi, että silloin palkka tulee oikeasta asiasta, kun muuten olen liian hidas palkkaamaan ja palkka tulee silloin peruuttamisesta. Mutta se hyvä, että se nousee nyt! Istu-maahan menee hyvin - nyt vain tämä seisominen kuntoon, niin ollaan taas paljon pidemmällä.

Paikallaanolot seuraavaksi ala voittaja. Eli kaikki yhtäaikaa maahan - palkkasin Mayan taas ensimmäisellä maahanmenosta, kun meillä on siinä ollut niitä ongelmia. Ison puskan taakse piiloon ja nyt oltiin pidempi aikakin. Maya oli pysynyt hyvin, mutta kovasti kuulemma kiinnostanut naapurin tekemiset.

Loppuun sitten päättäjäisleikki: koira jätettiin kauas odottamaan (Maya istumaan), siitä sitten ohjaaja siirtyi itse valitsemansa välimatkan päähän (minä siis kauas, kun en itse pääse juoksemaan), josta sitten piti lähettää koira kiertämään iso pensas/puu - sieltä pitkän matkan päähän ja esteen yli palkalle. Tarkoitus oli treenata palkkaamattomuutta (palkka tuli vasta muutaman asian jälkeen). Samalla tuli treenattua ketjuttamista ja irtoamista :). Maya jäi hyvin, tuli tuhatta ja sataa kohti ja kiersi sen pensaankin ihan itse - tosin vaati useamman käskyn ja vähän kehujakin. Ja ampaisi sitten pensaan toiselta puolen minua kohti ja tiesin, että juoksemaan en pysty, joten päätin sitten vaan lähettää Mayan kaukaa hyppyesteelle - ja Mayahan irtosi ja hyppäsi. On se vaan niin hieno koira. Aina välillä yllättää, miten paljon se osaa ja on valmis tekemään.

Illalla olisi häiriötreenit, lauantaina tokokurssi ja sunnuntaina olisi tarkoitus treenata Helin kanssa tokoa eli kovin on tokopainotteinen viikko meillä. Ensi viikolla sitten taas lajinvaihto...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti