keskiviikko 26. elokuuta 2009

Lomalla ehtii paljon

Pienen painostuksen kohteeksi joutuneena (jotkut taitavat tuntea minut liian hyvin) päätin sitten kirjata hieman Miron treenejä ylös. Ehkä se tekee aktiivisemmaksi :) Sehän tuli jo Miron ensimmäisessä virallisessa evl-kokeessa todistetuksi, että treenaaminen todella kannattaa (niin kuin siitä nyt olisi muutenkaan epäselvyyksiä). Mirohan nappasi siitä harmaita hiuksia tuottaneesta metallinoudosta 10!

Tänään lähdin poikien kanssa lenkille - tai siis menimme yhteislenkille Ninan pystykorvien kanssa, mutta kun olimme ajoissa ja taskussa oli sopivasti vielä naksutinkin, päätin myös treenata vähän. Kokeessahan ei seuraamisesta tullut yhtään mitään. Ainut osio, jonka tuo otus teki ehdes kohtalaisesti oli hidas käynti. Ikävä, että seuraamiseen kuuluu myös normaalikäynti ja varsinkin juoksu. No, sitä sitten treenattiin. Aloitin juoksulla ja hyvinhän tuo siinä kennelpiirin edessä olevalla "kentällä" seurasi... samoin normaali käynti oli oikein hyvää, jopa katsekontakti loistava ja käännökset. Tämä siis hajoaa vain kokeessa.

Luoksetulossa Mirolla on myös vaikeaa mennä maahan. Kun se oppi seisomaan pysähtymisen, unohti se maahanmeno. Ilmeisesti molemmat eivät mahdu pojan päähän... no, nyt treenattiin vaan maahanmenoa ja tietysti sekin meni nyt hyvin...

Sitten hieman kaukoja. Mirolla ilmeni vähän ennen koetta vanha ongelma, joka on ollut poissa pitkään, eli jumittaa ensimmäistä istumaan nousemista. Mitä luultavammin olen taas palkannut sitä siitä seisomaan nousemisesta ensimmäisenä liikaa. Jumittanut se ei ole muutenkaan viime aikoina - kokeessahan se jämähti loppupuolella maahan ja yksi asennonvaihto jäi tekemättä. Mutta liikkui tosi vähän, mistä olen ihan superonnellinen. Eli nyt sitten keskityttiin siihen, että koira tekee kaikki asennot ja palkattiin siitä. Ihan kivasti teki - liikkuikin ihan vähän. Kyllä tuo vaan on Miron kanssa niin hankala liike... tämä olisi se yksi harvoista liikkeistä, jonka Heku tekee niin paljonparemmin. Eihän sitä ole Hekun kanssa kauhean pitkältä matkalta otettu, mutta sen asennonvaihdot ovat upeat ja nopeat. Pystiksen neliömäinen rakenne sopii näihin kaukoihin oivallisesti. Ja onhan Hekun maahanmenot tuhat kertaa nopeammat kuin Miron. No, vastapainona Heku ei nouda mitään - maalla. Jostain kumman syystä Heku kyllä noutaa keppiä vedestä..

Lyhyeiden treenien jälkeen menimmekin Ninan kanssa peltolenkille frisbee-radalla, jonka saimme tällä kertaa pitää ihan omanamme. Nyt kun Miro on kastroitu, se ei edes ahdistele Ninan ihania pystisnarttuja enää ollenkaan. Mukava lenkki tehtiinkin ja juteltiin viikko sitten päättyneestä pystisleiristä ja suunniteltiin matkaa sunnuntaina erikoisnäyttelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti