maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lomatreeniä ja vähän agilityäkin

Olen tässä jo viikon verran ollut lomalla (toinen vielä jäljellä) ja Mayan kanssa ollaan aktivoiduttu treenaamaan tokoa. Vaikka pääsiäislomasta ei tullutkaan ihan yhtä lämmin, kuin olisin toivonut, on kuitenkin ollut suhteellisen kivat säät, niin ollaan pystytty treenaamaan ulkona (yhdet sisätreenitkin oli). Välillä on treenattu ihan tuossa omalla parkkiksella, kerran myös kentällä, joka on kyllä vielä aika kurainen ja pehmeä.

Maya teki kentällä pitkästä aikaa ruudun ilman alustaa - kerran meni sivusta sisään (vähän tarjosi merkkiä - yhdet merkkitreenit olin ottanut ennen sitä edellisenä päivänä ja heti vaikutti),ohjauksella ruutuun. Toisella kerralla lähetin niin, että siirsin Mayan sivulla vähän vasempaan ja nyt meni suoraan hienosti sisään. Onnistunut kokeilu.Tuossa parkkiksella treenattiin eilen yhdessä Onni-isoveljen kanssa. Hyppynouto sujuu Mayalta hyvin puukapulalla. Jopa korjaa, jos heitän sen vinoon. Perusasennon kanssa pitää tehdä töitä, jää herkästi kauas ja vinoon, ei oikein malta tuoda sivulle asti. Tämä johtuu kyllä ihan siitä, että olen ottanut Mayasta kuvia,  kun olen treenannut itsekseni ja silloinhan Mayan ei tarvitse, eikä voikaan, tuoda sitä kapulaa sivulle asti. Pitää vissiin vaan malttaa treenata kunnolla ja unohtaa välillä kuvaaminen. Pitoa ollaan treenattu myös.


Ohjattua treenasin nyt ensin kerran niin, että vein merkin taakse ja lähetin siitä sitten oikealle kapulalle (vain yksi kapula) ja sen jälkeen päätin sitten kokeilla niin, että lähetän lyhyemmän välimatkan päästä merkille ja siitä sitten kapulalle.Maya ei yrittänyt yhtään varastaa, vaan lähti merkille ja pysähtyi top-käskystä ihan oikeaan paikkaan. Siitä lähetin kapulalle ja hyvin lähti ja haki. Tosin ottaa kapulan niin hassusti suuhunsa, että toinen reuna meinaa koko ajan osua silmään. Ei eroa, onko sitten pienet tai keskikokoiset kapulat. Tosin ei tunnu Mayaa haittaavan, mutta näyttää kuvissa aika hurjalta.
Lähetin Mayan vielä pari kertaa uudelleen merkille hieman pidemmältä välimatkalta ja sujui tosi hyvin. Nyt voi tästä sitten lähteä rakentamaan ohjattua eteenpäin. Huomenna alkaa Lentsun kurssi - ja viikonloppuna on shelttin oma (Lentsun) tokokurssi, joten eiköhän tämä tästä.Puunkiertoa ei olla otettu pitkään aikaan, joten Maya oli vähän unohtanut sen - ei tarvinnut kyllä paljon muistuttaa, kun palasi mieleen. Nythän Maya on ihan selvästi luoksetulossa ruvennut vahvasti ennakoimaan pysähtymistä seisomaan, joten pitää ottaa taas puunkierron kautta treenaaminen ohjelmaan.

Seuraamisessa edistää aika paljon - sehän me saatiin vähän paremmaksi, kun palkkasin aina sivulle istumisesta. Tässä on vielä työmaata, mutta minusta parempi näin päin, eikä niin että jätättää. Siitäkin on kokemusta.

Maya kävi lauantaina Mirvan kanassa agilitykisoissa. Mayalla oli 4 starttia (olisi kyllä pitänyt ilmoittaa vain kolmeen, neljä oli liikaa). Ensimmäiseltä radalta tuloksena hyl, sitten 0 (4.sija ja kilpailijoitakin oli paljon!), 5 ja lopuksi hyl. Kontaktit olivat tosi hienot, mutta pujottelu vähän tökki. Mayalla on nyt neljä nollaa, jos vielä saisi kolme, pääsisi SM-kisoihin.Muuten on lenkkeilty ja tavattu ystäviä - tänään oltiin Ruissalossa kävelemässä. Oli aika kylmä ja tuulinen aamu. Paikalla oli kyllä paljon väkeä; kalastajia, valokuvaajia, ulkoilijoita jne. Koirista taisi kyllä olla aika tylsä lenkki, sillä piti olla remmissä koko ajan.

Huomenna tulee Jaana treenaamaan meidän kanssa tokoa. Toivottavasti ilma pysyy hyvänä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti