keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kurssi, näyttely ja katit näytillä

Sairauskierre senkun jatkuu.. nyt vuorossa kunnon flunssa ja vissiin äänihuulten tulehdus. Päätellen siitä, että ääni on ollut kadoksissa jo viikon. Johan sitä ehdinkin olla terve viikon tai pari tässä välillä.


MAYAN TOKOKURSSI

Viime torstaina oli jälleen Mayan tokokurssi Kupittaalla. Flunssa alkoi jo silloin, joten ohjaaja oli vähän muissa maailmoissa. Onneksi Maria oli kirjoittanut blogiinsa, mitä tehtiin, sillä minä en kyllä olisi muistanut. Mayan kanssa tuo kisanomaisesti tehty maahanmeno meni ok - jos ei oteta huomioon alkua ja loppua :). Eli lähdin liikkeelle huolimattomasti ja Maya sitten suunnattomalla innolla.. Eli sitä kontaktia alussa pitää harjoitella ja lähteä liikkeelle vähän rauhallisemmin. Itse maahanmeno meni hienosti! Maya jäi hyvin ja pysyi hyvin - mutta tuo perusasento lopussa tuottaa vähän ongelmia. Sitä saa mitä tilaa. Eli kun Maya ei alussa oikein pysynyt paikallaan, vahvistin sitä paikallaan pysymistä. No, tähän lääke löytyi "zipistä" tai siis meillä "kuitista". Sen avulla saan Mayan nousemaan ylös. Kiitos Lentsu!

Kaukoja treenattiin seuraavaksi. Mayalla sujuu istu-maahan hyvin (toki vielä aika läheltä), mutta sitä seisomaan nousemista pitää treenata lisää. Onneksi osaa taas peruuttaa... Lentsun neuvo tähän oli laittaa koira istumaan ja laittaa nami tassujen väliin (toinen nami toisessa kädessä, niin ei kiinnitä huomiota tuohon namiin, joka on tassujen välissä), siitä käsky seisomaan ja koira saa namin tassujen välistä. Nousee ylös automaattisesti oikein ja pää alhaalla.

Puunkierto sujuu meillä jo paljon pidemmältä matkalta ja on Mayasta tosi hauskaa. Nyt sen yhteyteen voi ottaa jo sivulle tuloa ja pysähdyksiä. Tässä ohjaaja oli taas flunssan kourissa vähän onneton, mutta Maya tosi hyvä. Puun kierrot sujuvat molemmilta puolilta ja pysähdyksetkin hyviä. Maahanmenon saa vielä ottaa niin, että koira tulee aika lähelle ohjaajaa, pääasia että maahanmeno on nopea.

Lopuksi vielä paikallamakuu, joka sujui oikein hyvin. Alan jo luottaa siihen, että Maya pysyy siellä! Siis sujuu paljon paremmin kuin aikoinaan Miron kanssa. Mikä yllätti minut, oli se, että juoksusta huolimatta Maya on tehnyt töitä tosi hyvin! Hieno tyttö..

Huomenna on kurssin viimeinen kerta ja vuorossa on tunnari.. muutama kerta olen piilotellut Mayalle kapulaa ja on löytänyt sen tosi hyvin. Saa nähdä, miten huomenna. Harjoittelu on kyllä jäänyt tosi vähiin (ei siis ollenkaan), kun minulla on ollut täysi työ jaksaa viedä koirat ulos..

KARKKILAN NÄYTTELY

Lauantaina lähdimme Marjan (ja Lillin) kanssa Karkkilaan näyttelyyn. Tuomarina oli Kristina Purens, joka osoittautui varsin asiantuntevaksi ja mukavaksi tuomariksi, joka käsitteli koiria tosi kauniisti - ja perusteli vielä suullisesti valintansa. Maya esiintyi jälleen kauniisti ja kärsivällisesti. Siitä on kyllä kehittynyt oikein hyvä pikku näyttelykoira nopeassa ajassa. Maya sai ERIn ja sijoittui luokassaan neljänneksi. Tuomari vielä tuli sanomaan minulle, että sijoitus oli neljäs värin vuoksi.. niinpä. No, kaikkea ei voi saada yhteen koiraan :). Lämpimät onnittelut tätäkin kautta Tarjalle, jonka päivä oli kyllä täydellinen: Namu ROP, Sohvi PN2 SERT FIN MVA ja Aare VSP ja SERT.

Tässä vielä Mayan arvostelu:
Juniorinarttu, jolla hyvät mittasuhteet, feminiininen pää, kauniit mantelinmuotoiset silmät, hyvin sijoittuneet ja hyvin kannetut korvat, hyvä kaula ja selkälinja, tarpeeksi taka-asentoiset lavat, hyvä rintakehä, hyvin kiinnittynyt ja kannettu häntä, runsas, oikean laatuinen turkki, jonka värin toivoisin olevan hieman puhtaampi.


KATIT ESITTELYNÄYTTELYSSÄ LOIMAALLA

Sunnuntaina pakkasimme sitten kissat autoon Annen kanssa ja lähdimme esittelemään kartusiaaneja, birmaa ja selkirkiä Loimaalle Koratrenkaan esittelynäyttelyyn. Paikalla olikin mukavasti eri rotuja - harvinaisemmasta päästä selkirk rex (Harvey), singapura ja bombay. Minä pääsin esittelemään pikku Enda-kartusiaania, joka oli aivan supersuloinen ja kiltti. Claus tapansa mukaan murisi minulle, mutta sitä ei onneksi yleisö kuullut.. Harvey oli ensimmäisellä esittelykierroksella tosi jännittynyt, mutta toisella jo paljon vapautuneempi. Teki varmaan pojalle hyvää. Paikalla oli myös Heikki Siltala kameroineen, joten toivossa on saada kissoista hyviä kuvia :). Tämä oli melkoinen bonus! Nämä alla olevat kuvat tosin omaa tuotantoa.

Pyhä birma GIP & CH Sueco Pluma (SBI c) "Claus"
Selkirk Rex Shekinah Curly Harvey "Harvey"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti