lauantai 6. marraskuuta 2010

Virallinen kisaura avattu!

Mayan virallinen kisaura on nyt korkattu. Oltiin tänään neitokaisen kanssa tokokisoissa.. Viime viikon ryhmätreenien jälkeen mietin, että itse asiassa tuon neidin kanssa voisi jo mennä kokeilemaan virallisiin kisoihin ja kun omissa kisoissa oli tilaa - sinnehän sitä ilmoittauduttiin. Maya on vasta viikkoa vaille 11kk, joten noin nuoren koiran kanssa en ole ikinä ennen ollut kisaamassa. Periaatteessa Maya osasi kaikki liikkeet, mutta kisakokemattomuus ja ikä voisivat aiheuttaa monia yllätyksiä. Kokeessahan vielä oli kaksi kehää vierekkäin, molemmissa kehät ja kokemattomalle (ja vähän kokeneemmallekin), se voi olla tosi vaikeaa.

Alokasluokassa oli 12 koiraa, joista Maya viimeinen. Ensimmäisenä otettiin kahdessa osassa luoksepäästävyys ja paikallaanmakuu. Luoksepäästävyydessä kuudesta koirasta viimeisenä oleminen oli juuri sitä, mitä olin pelännyt. Maya ei vielä jaksa odottaa. Jaksoi istua sivulla siihen asti, kun tuomari oli edellisen koiran kohdalla, sitten nousi ylös. Vinkui myös lähes koko ajan. Ei kiva. No, jouduin Mirollekin opettamaan tätä odottamista, Mayalle täytyy myös opettaa. Kun on tekemistä, likka ok, mutta odottaminen, yök. Tuomarina toimi Ralf Björklund, ja tuomaria Maya ei arastellut yhtään. Meni vastaan ja antoi koskea/rapsutella.

Sitten se alokasluokan pelätyin osa: paikallamakuu. Ensimmäisessä ryhmässä kaikki olivat pysyneet paikoillaan 2 min, mikä on alokasluokassa harvinaista - samoin kävi sitten myös jälkimmäisessä ryhmässä. Tosi hienoa. Maya ei mennyt ensimmäisellä maahan, vaan jouduin antamaan toisen käskyn :(. Pysyi hyvin, oma henkeni meinasi kyllä salpautua. Kyllä on pitkät 2 minuuttia... Myöskään istumaan ei noussut ensimmäisellä käskyllä, mikä nyt oli ihan odotettavissa. Vähän jäi huono maku tuosta, vaikka pitää olla tyytyväinen, että Maya pysyi hyvin - ja kukaan ei tullut päälle. Ilmeisesti tuomari ei oikein nähnyt/kuullut, mitä me touhuilimme, koska saimme tästä täydet pisteet.

Sen jälkeen saimmekin sitten odotella hetken vuoroamme, vein Mayan välillä autoon.

Koitti se meidänkin vuoro sitten.. Seuraamispätkät ovat vielä tosi lyhyitä.. Kytkettynä seuraaminen alkoi kehäsihteerien pöydän edestä ja tässä kohtaa liikkeenohjaaja ja tuomari olivat tosi lähellä koiraa molemmin puolin. Olin jo aika monen koiran nähnyt ahdistuvan tästä ja Mayakin vilkaisi vähän kummastellen ympärilleen, mutta ei sitten välittänyt sen enempää. Kytkettynä seuraaminen meni ok - mutta kuten Annakin sanoi - Mayalle ei oikein ole hajua siitä, että se on tekemässä silloin hommia.. Eli se on vähän sinnepäin, mutta en siihen aio sen enempää uhrata aikaa. Vapaana seuraaminen alkoi muutamalla askeleella normaali käyntiä ja heti sen jälkeen juoksua. Sellaista ei olla harjoiteltu ja vähän pelkäsin sitä, mutta meni ihan ok. Perusasennot ok, seuraamispaikka vain vähän edessä, mutta hyvä näin, että näin, missä Maya menee. Hyvin meni vapaana seuraaminen, jossa alokasluokassa on korkein kerroin.. itse asiassa saatiin samat pisteen kytkettynä ja vapaana seuraamisesta, vaikka jälkimmäinen oli huomattavasti parempi omasta mielestäni.

Sitten oli vuorossa maahanmeno. Se tehtiin ihan toisen kehän vieressä ja olin jo etukäteen hieman miettinyt, mahtaako se vaikuttaa suoritukseen. Ja valitettavasti meillä teki niin. Tämähän on yksi Mayan vahvimmista liikkeistä... mutta nyt katseli toiseen kehään (siellä oli koirakko menossa) ja aavistelin jo ennen ensimmäistä käskyä, että en saa Mayaa maahan - annoin sitten vielä liikuttuani pienen matkan toisen käskyn, mutta maahan ei mennyt :(. Ikävä juttu, kun tämä oikeasti sujuu niin hyvin...

Luoksetulon jätössä ei mitään ongelmia, ja luokse tuli nopeaan ja sivulle istumaan hienosti - tosin edelleen sen hypähdyksen kautta, mistä ilmeisesti pistevähennystä. Muuta en keksi, koska teki niin hienosti tuon.

Seisomisen päätin sitten tehdä treeninomaisesti - meni syteen tai saveen. Eli ei varmistella, käsky ja itse eteenpäin. Tuli mitä tuli. Ja siellä se seisoi, kun käännyin. Lentsu sanoi, että oli mennyt hienosti. jotain siinä sitten kumminkin on tapahtunut - ehkä liikkui ihan vähän kun tulin sen viereen - sillä pisteitä vähennettiin taas vähän.

Estehyppy ok. Varon kovasti sitä, ettei pääse varastamaan - en tiedä, varastaisiko edes - mutta Miro varasti aikoinaan. Hyvin hyppäsi yli, pysähtyi ja siirryin vierelle, ehkä siirsi puoli askelta jalkaansa, kun tulin vierelle ja istui hyvin - taas meni jostain vähän pisteitä. Kokonaisvaikutus 8,5 - en tiedä, miksi emme saaneet tästä enempää - puoli pistettäkin olisi riittänyt :).

Kehäsihteerinä toimiessani olen monta kertaa säälinyt niitä, jotka jäävät pisteen pari päähän ykkösestä, pahin kohtalo on jäädä puolen pisteen päähän (olen aina inhonnut niitä puolia pisteitä).. ja tänään se sitten osui omalle kohdalle :(. Maya sai siis 159,5 pistettä... no, ehkä se sitten oli oikeudenmukaista, koska paikallaanolosta saimme liikaa pisteitä. Ja jos jossitellaan ja olisimme saaneet maahanmenosta pisteitä - vaikka ne täydet 20, niin pisteet olisiva olleet oikein hyvät. Hienostihan tuo koira toimi. Jaksoi koko suorituksen hyvin palkkaamatta, kuunteli ja keskittyi pääosin tosi hienosti. Hieno, pieni shelttityttöni.

Onnea treenikaveri-Gurolle alokasluokan voitosta ja hienoista pisteistä ja seuramestaruudesta!

Tässä Mayan pisteet:
luoksepäästävyys 10 (10)
paikallamakuu 10 (30)
seuraaminen kytkettynä 8,5 (17)
seuraaminen vapaana 8,5 (34)
maahanmeno 0
luoksetulo 9 (27)
seisominen 8 (16)
estehyppy 8,5 (17)
kokonaisvaikutus 8,5 (8,5)
yhteensä 159,5p ja 2.palkinto

Kisojen jälkeen kävimme kurkkaamassa ATT:n agikisoja ja sen jälkeen menimme vielä Vallen kanssa lenkille.. nyt uni maittaa :).

2 kommenttia:

  1. Hieno kisauran aloitus! Onnea :) Vaikka harmittavan lähelle jäikin ykkösestä niin eiköhän se pian kuitenkin tule :)

    VastaaPoista
  2. Heh heh. Kovin on tutut pisteet =D Me saatiin samat pisteet kanssa yhdestä kokeesta ja ihan minun mokani takia. Mutta silti pidän tuota meidän parhaimpana kokeena. Koiran fiilis tehdä töitä oli ihan omaa luokkaansa. Onnea kisauran aloituksesta, ykköstuloksesta ja kp:sta!

    VastaaPoista