maanantai 17. tammikuuta 2011

Hallitreenit lauantaina

Lauantaiksi olimme jälleen varanneet vuoron Tuijan lämpimästä tokohallista. Ihanaa, sillä pakkasta oli yli -15 astetta. Aloitettiin tällä kerralla paikallaan istumisella, mikä meni oikein hyvin. Maya sai vielä istua Jatsi-mestarin vieressä :).


Muuten treenattiin lähes kaikki liikkeet, katsotaan, jos muistan... aloitettiin ruudulla, johon vein alustan Mayan kanssa yhdessä. Lähetys heti pitkältä matkalta. Hienosti meni. Toistolla toinen kerta ja sitten tyhjään ruutuun. Tosi hienosti meni ja pysähtyi käskystä minuun päin. On se vaan hieno tyttö.


Sitten otin luoksetulon ketjutettuna - eli ensin jätin Mayan seisomaan ja kutsuin siitä luokse. Toistin kerran ja sitten koko matkalta niin, että palkkasin seisomaan pysähtymisestä. Pysähtyi melko hyvin - tai siis ihan hyvin, mutta näki miten Maya ajatteli, että hei mitä - se sanoi jotain - ai seiso - ja sitten se pysähtyi. Tästä toisto, ja nyt pysähtyi paremmin. Kerran koko juttu liikkeenomaisesti ja meni tosi kivasti.

Sitten taidettiin ottaa työn alle se noutaminen. Tähän sain nyt Lentsulta hyviä vinkkejä. Maya lähtee kyllä perään - ja tuokin, mutta tiputtaa. Kotonahan se kantaa käteen kaikki lelut, joten nyt pitää vaan saada se tajuamaan, että noutokapulakin pitää tuoda minulle - ja siitä vielä sivulle. Ensin otettiin niin, että Maya oli sivulla ja katsottiin, mitä se tekee, kun noutokapulan laittaa siihen tassujen eteen. Kyllähän se tarjosi nostamista - ihan ei pidä vielä, mutta nostaa jo tosi kivasti. Tätä vaan jatketaan. Sitten treenattiin niin, että heitin kapulaa ja vaadin, että Maya tuo sen lähemmäksi ja lähemmäksi ja palkkaan, kun se on melkein edessä. Neitihän lähti vauhdikkaasti, nappasi kapulan ja lähti tulemaan, mutta tiputti matkalla. Sitten vaan odotettiin, mitä Maya tekee ja ainahan se lähti kapulaa hakemaan uudelleen, tiputti ja haki uudelleen. Palkan sai, kun toi lähelle. Kolmas variaatio oli se, kun Maya vietiin istumaan vähän kauemmas, kapula eteen ja siitä annettiin sen nostaa se ja kutsuttiin sivulle. Palkka sivulle tulosta, vaikka tiputti kapulan, koska oli saanut sen sivulle tulo käskyn ja se piti toteuttaa. Nytkin Maya toi kapulan jo aika lähelle. Näitä treenaillaan nyt, ja jos se seuraavalla kerralla, kun meillä on sisä treenit osaisi tuoda sivulle? Seuraaviin treenehin on kuitenkin muutama viikko aikaa...

Otin myös seuraamista palkalla - yritin parantaa Mayan seuraamispaikka. Palkalla se menee tosi hyvin.. Vasemmalle käännökset ovat parantuneet ihan huimaavasti sen ansiosta, kun olen treenannut niitä sisällä tuolia vasten. Oikeat käännökset pitäisi nyt ottaa työn alle, niissä tuppaa ainakin paikalla hypähtämään ja on muutenkin vähän irti.


Liikkeestä maahanmeno sujui hyvin - se on Mayalla tosi hyvä liike. Pysyy jo ihan hyvin maassa, vaikka palaan koiran taakse ja siitä sivulle. Kaukoja ei treenattu tällä kertaa, muuten kuin odotellessa ja merkkiäkään en näköjään treenannut :). Lopuksi vielä paikalla makuu, jossa Maya ensin haisteli kovasti paikkaa, jossa oli tarkoitus olla ja löysikin namin. Niinpä se sitten ensimmäistä kertaa nousi paikallaan olossa lopussa seisomaan ja nuuskimaan (ei lähtenyt mihinkään). Kävin sitten laittamassa maahan ja palasin piiloon ja palkkasin pysymisestä. Oikeastaan tämä oli hyvä juttu, sillä nyt sain huomautettua Mayalle, että siellä kuuluu maata ja sieltä ei nousta. Tämä kaikki tosi kiltisti vielä.


Kiitos taas kivasta treeniseurasta Lentsulle, Katjalle ja Helille koirineen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti