sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Toinen kerta toden sanoo - alokasluokka suoritettu

Eilisestä jäi vähän (puolen pisteen verran) hampaankoloon, joten päätin sitten kisata sunnuntainakin Mayan kanssa. Se oli ihan reipas eilen ja kisasuoritus meni oikein kivasti, vaikka palkkaa ei kuulunutkaan. Ja ainahan voi keskeyttää, jos tuntuu siltä. Vaikka se vaikeaa onkin :).

Nyt ei jännittänyt enää yhtään niin paljon. Kyllä se vaan niin on, että kisajännitykseen auttaa kisaaminen. Jännittäminen iski vasta siinä vaiheessa, kun seisoin Mayan kanssa vastakkain paikallaanolossa. Että se voi sitten olla kamalaa.

Tuomarina tänään oli Ilkka Sten - eilisellä suorituksella olisimme Ilkalta varmaana jo eilen saaneet ykkösen... Mutta eihän sitä ennakkoon voinut tietää, mitä tänään tapahtuisi - liike pari nollille ja bye bye ykkönen..

Koiria oli 14 ja paikallaanolot tehtiin kahdessa osassa. Maya oli suoritusvuorossa kolmantena. Ihan ihme juttu (hyvä), että tänäänkin kaikki alokasluokan koirat pysyivät paikoillaan. Hienoa. Paikallaanolo on niin pelottava liike. No, ensin oli tietysti luoksepäästävyys ja se sujui Mayalta odotetusti eli hyvin. Vastaan se kyllä meni tuomaria.. ihmiset kun ovat kivoja. Kaiken kaikkiaan Maya oli rauhallisempi tänään - ehkä hieman väsynyt. Ei kitissyt odottaessa niin paljon. Sitä pitää treenata.. siis odottamista. Maahan ei edelleenkään mennyt ensimmäisellä käskyllä. Makasi tosi rauhallisesti - tänään tajusin, että ei edes vaihtanut asentoa kummallakaan kerralla. Mirohan aluksi aina vaihtoi jossain vaiheessa lonkka-asentoon. Ja nyt sain sen ensimmäisellä kerralla ylös perusasentoon "sit"-käskyllä. Ilkka kysyi minulta annoinko kaksi käskyä ja rehellisesti vastasin, että annoin - mihin hän totesi, että hän ei kuullut, joten ei voi vähentää pisteitäkään. Nyt siis treenataan myös ensimmäisellä käskyllä rivissä maahanmenoa, ettei Maya nyt luule, että liike menee niin, että vasta toisella  pitää mennä maahan.

Seuraamiskaavio oli vähän pidempi ja ehkä sotkuisempi kuin eilen. Kytkettynä seuraaminen meni vähän heikommin kuin eilen mm. pari perusasentoa jäi tekemättä, vaikka ne ovat yleensä Mayalla hyvät. Maya ei vaan oikeasti käsitä tätä remmissä seuraamista, mutta eipä tarvitse enää käsittääkää :). Vapaana seuraaminen meni paremmin, aika hyvä paikka ja perusasennotkin löytyivät. Jossain kohdassa vähän irtosi, mutta korjasi hyvin.

Liikkeestä maahanmeno tehtiin suunnilleen samassa paikassa kuin eilen, joten omatoimisesti otin yhden sivuaskeleen kauemmaksi aidasta ja toisesta kehästä :). Eilen oli vähän tarkempi kehäsihteeri, joten tänään pystyi vähän "kikkailemaankin". En tosin tiedä, oliko tästä paljon mitään hyötyä. Yritin herättää Mayan ottamaan katsekontaktin ennen lähtöä liikkeelle, mutta nyt näkyy se, että treenataan paljon yksin ja koira ei ole tottunut liikkeenohjaajaan. Treeniä lisää. Maya kiinnitti huomiota ihmiseen, joka puhui kehässä ja hääräsi siinä ympärillä ja katsekontakti vähän kärsi. Yritin lähteä liikkeelle vähän rauhallisemmin myös ja omalla liikkeellä vähän jarruttaa koiraa. Tällä kehäsihteerillä vaan ei otettu montakaan askelta ennen kuin "käsky" tuli.. Tämänkin otin vähän varman päälle ja sain Mayan menemään maahan. Ihan näin ponnekasta (Mayalla ponnekaskin käsky on tosi "sievä") käskyä en käytä kyllä treeneissä ja palataan takaisin keveään "maa" -käskyyn kyllä heti. Hyvin pysyi maassa ja nousi ylöskin - taisin kuitenkin siinä joutua hieman käyttämään apuja??

Luoksetulo meni ihan nappiin. Edelleen pienellä hypähdyksellä. Tuli kyllä tosi hienoon paikkaan sivulle tällä kertaa. Ei siitä sen enempää.

Sitten se seisominen - minä jo omatoimisesti olin siirtymässä kauemmas - mutta tämä seisominen tehtiinkin puolesta kentästä eteenpäin - siis tosi lyhyellä matkalla. Taas pari askelta ja käsky. Otin samalla tavalla kuin eilen eli en varmistellut, enkä vilkaissut taakse, vaan annoin vain Mayalle kevyen "top"-käskyn. Siellä se seisoi, kun käännyin ympäri! Ihan vähän siirtyi, kun tulin sivulle ja istui ok.

Sitten ei ollutkaan jäljellä kuin hyppy. Tässä vaiheessa jo hieman saattoi toivoa, että se ykkönen tulisi sieltä.. mutta ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Tästä johtuen olin lähes hysteerinen, kun pidin Mayaa hypyn tällä puolella. Ei se koskaan ole hypännyt estettä ennen kuin on saanut luvan, mutta voihan se silti tehdä sen.. joten ehkä jouduin lähettämään sen hyppäämään pikkuisen kauempaa kuin tavallisesti. Mutta ei se haitannut. Hyvin hyppäsi yli ja jäi "top" -käskyllä hyvin seisomaan. Ja nyt ei edes liikkunut, kun tulin sivulleja istui sivulle "sit" -käskyllä. Loistava pikku koira.

Kehästä poistuessani piti kyllä kurkata pisteitä - eihän sitä koskaan tiedä :). Kehässä nimittäin en katso tuomarin antamia pisteitä lainkaan, vaan keskityn koiraan. Piti sitä omaa numeroa muutaman kerran tarkistaa - olimmeko me tosiaan saaneet 180p? Juu, näin kävi ja saimme vielä kunniapalkinnonkin. Tänään oli (kuten eilenkin) paljon hyviä suorituksia, joten tällä pistemäärällä olimme viidensiä. Itse pidin kyllä eilistä suoritusta jopa parempana kuin tämän päiväistä - kummatkin oltiin paljon skarpimpia, mutta toisaalta eilen tuli se yksi nolla, mikä verotti pisteitä. Tänään pisteitä saatiin kaikista liikkeistä.

Tässä oli alokasluokka meidän osalta. Ensi vuonna sitten avoimeen luokkaan. Nyt keskitytään taas treenaamiseen. Maya on maailman paras treenikaveri :). Lämpimät kiitokset Lentsulle kaikista neuvoista ja ohjeista - ja kannustuksesta.

Pisteet:
luoksepäästävyys 10 (10)
paikallamakuu 10 (30)
seuraaminen kytkettynä 7 (14)
seuraaminen vapaana 8 (32)
maahanmeno 8 (16)
luoksetulo 10 (30)
seisominen 9 (18)
hyppy 10 (20)
kokonaisvaikutus 10
Yhteispisteen 180 pistettä KP

10 kommenttia:

 1. Onnea pikku neidille! Todella hienoa! Merri lähettää terveisiä fiksulle siskolle.
  Meillä tokoilu on jotenkin niin lastenkengissä vielä kun ollaan keskitytty enemmin agiliitoon :) Mutta se mitä ollaan tehty niin Merri on kyll niin upee... Onnea jatkoon!

  VastaaPoista
 2. Vau, onnittelut hienosta suorituksesta Sirpa ja Maya sekä onnea ensi vuoden koitoksiin.

  t. Sari ja Aava

  VastaaPoista
 3. Onnea Maija:)

  Lentsu & co

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea hienosta ykköstuloksesta :) Hieno Maya!

  Nadja & shelttitytöt

  VastaaPoista
 5. Onnittelut vielä tätäkin kautta :)

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kaikille onnitteluista. Maya on kyllä niin kiva koira - ei oikein tajua, että se on ollut ilonamme vasta reippaat 8 kk. Ihan kuin se olisi aina ollut meillä.

  Nyt jatkuu treenit ja ensi vuonna sitten vuorossa avoin luokka - toivoittavasti pari muutakin :).

  VastaaPoista
 7. Onnea! Todella hieno suoritus noin nuoren koiran kanssa :) Löysin teidän blogin jonkun toisen blogin kautta ja täytyykin alkaa teitä seurailemaan, jos saisin vaikka hyviä vinkkejä meidän toko-uralle :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Päivi ja tervetuloa! Kävinkin vierailemassa Nellin blogissa - kivannäköinen tyttö! Tokoileminen on kyllä niin kivaa - tosin Maya rakastaa kyllä Mirvan kanssa aksaamistakin :)

  VastaaPoista