maanantai 18. huhtikuuta 2011

Lentsun tokokurssi 1.kerta

Kevät on virallisesti avattu, kun tokokurssi alkaa! Suuntasimme siis Mayan kanssa Kupittaalle viime torstaina. Bussimatka osoittautui taas hauskaksi: bussipysäkillä Maya bongasi potentiaalisen rapsuttajan ja sai vihdoin tahtonsa läpi. Bussissa sisällä Maya taas sai (tosin tietämättään) erään matkustajan esittämään mielenkiintoisia kevätjuhlaliikkeitä. Kaveri hyppäsi ilmaan puoli metriä ja sivulle toiset mokomat, kun huomasi Mayan. Lausteen bussissa on niin kiva matkustaa, kun oppii eri kansallisuuksien tapoja.

Lentsu olikin valinnut Kupittaalla ihan uuden koulutuspaikan parkkipaikalta kioskin vierestä - ilman Antin ja Huldin bongaamista, en olisi ihan heti sitä löytänytkään. No, perillä oltiin ajoissa. Mayaa ei onneksi tien läheisyys, eikä muut mahdolliset häiriötekijät juurikaan haittaa. Tosin ensimmäinen ulkoharjoituskerta osoittautui kyllä muuten varsin haasteelliseksi. Ei siis ihan mennyt putkeen :).

Aloitimme luoksetulolla, jonka siis piti olla piece of cake. Ei ollut. Liike tehtiin kilpailunomaisesti eli siis avoimen luokan mukaan piti pysähtyä merkillä. Juu, ei. Maya kyllä reagoi käsimerkkiini (ok, annoin pienen suullisen käskynkin, ei olisi pitänyt, sorry.. unohdin, että Lentsu kuulee kaiken), mutta salamannopeasti se myös jatkoi matkaansa, eikä pysähdyksestä ollut tietoakaan. Siinä sitten heiteltiin taas neidille vähän palloa ja muistuteltiin pysähdyksestä. Seuraavaksi noottia tuli siitä perusasennosta, joka on puuttellinen ja sitten vielä se hypähdys sivulle.. Siihen saatiin tosi hyvä vinkki eli kun Maya on 1-2 m päässä minusta, käännyn oikealle, jolloin koira ei pääse hypähtämään, vaan tulee oikein sivulle. Tätä ollaan nyt ahkerasti treenattu. Maya osaa kyllä pysähtyä nätisti luoksetulossa, mutta ei ikinä ensimmäisellä kerralla - sitä pitää aina muistuttaa siitä. Taisi myös varastaa lähdössä, kävellä perääni kerran.. sitä Maya ei yleensä tee, mutta epäilen kyllä, että osaksi nämä "ihmeelliset" jutut, joita se keksii, ovat merkki orastavasta juoksusta. Viime kerrallakin reagoi juoksun tuloon sillä lailla.

Toisena liikkeenä oli seuraaminen. Itse seuraaminen meni vissiin melko hyvin, mutta ne perusasennot.. Maya voi jättää ne tekemättä tai sitten istua vinoon. Nyt sitten alkoi perusasentojen tehotreenit eli seuraamisessa Mya palkataan aina perusasennoista. Käännöksistä pysähdytään, tehdään täyskäännöksiä ja pysähdytään ja aina tulee palkka.

Paikallaan istuminen  on nyt hävinnyt neidin mielestä ihan kokonaan. En tiedä minne ja miksi. Mutta tähän ei taida olla muuta ratkaisua, kun aloittaa alusta eli vain jättää Maya istumaan, kiertää joku puu sun muu ja palata palkkaamaan. Myös ruuan saa istumisesta.. ongelma tässä on vaan se, että Maya ei ole oikein viikkoon syönyt. Ei vaan ruoka maita. Nämä myös niitä tulevan juoksun oireita oletan. Nyt Maya ei saa aamuruokaa ollenkaan, vaan vasta illalla. Mirohan syö 2 kertaa päivässä.

Paikallamakuu on ollut ihan ok - tai siis on pysynyt siellä, mutta ollut aika levoton, voinut vaihtaa asentoa tms. Nyt sitten nousi sieltäkin kerran ja taisi kerran nousta heti, kun lähdinkin pois. Voi arhghh.... Ensimmäisellä kerralla jouduin taas antamaan 2 käskyä - toisella kerralla sentään meni ensimmäisestä käskystä maahan.

Reipas Maya kyllä on, mutta ei voi mitenkään sanoa, että ensimmäinen kurssikerta olisi mennyt nappiin :). Treeniä, treeniä. Nyt on hyvä treenailla, kun on parin viikon loma....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti