lauantai 23. huhtikuuta 2011

Tokokurssin 2.kerta

Toisella tokokurssikerralla päästiinkin jo treenaamaan "omaan paikkaan" nurmikolle. Koska yhdellä sun toisella (ja varsinkin Mayalla) oli ongelmia sen paikallaanolon kanssa, aloitettiin siitä. Ja ongelmakin tuli esiin eli Maya nousi ylös. lähti vähän perään, nousi... Sain ohjeeksi nyt, että en lähde Mayan luota selkä koiraan päin, vaan käännyn aina koiraan päin. Samoin saimme läksyksi miettiä Mirvan kanssa käskymme, pitää olla ihan erit agiin ja tokoon. Joku nyt nimittäin sekoittaa pienen pään. On se sitten samat käskyt Mirvan kanssa, tulossa olevat juoksut, jumit selässä tms., niin pitää yrittää ratkaista asia parhaalla mahdollisella tavalla.

Sitten otettiin merkkiä - aika hieno hetki, kun Lentsu kehuu :). Maya teki kaksi tosi hienoa merkkiä, pysähtyen top-käskystä ihan merkin taakse. Virittelin sitä, missä merkki -sanoilla ja lähetin taakse-käskyllä + pysäytin top-käskyllä. Hieno pieni sheltti.Mitäs sitten tehtiin?? Ainakin treenatiin liikkeestä pysähtymistä seisomaan. Se meni myös mainiosti. Kun vain luotan Mayaan ja en yhtään varmistele, Maya tekee tämän kyllä hienosti. Hieman innokkaasti ehkä lähti taas liikkeelle ja pitää omalla vauhdilla/vartalolla vähän hillitä sen etenemistä, niin kuitenkin malttoi hienosti ja napakasti pysähtyä. Tästä kyllä kiitokset Lentsun neuvoille liikkeen alkuopetuksessa. Sen Maya on sisäistänyt hienosti. Yhtään aikaisempaa koiraani en ole kunnolla osannut tähän opettaa. Maya on siitä ihana, että kun se tajuaa jotaina (eli sen osaa sille oikein opettaa), se kyllä tekee oikein. Nyt saatiin läksyksi opettaa edessä olevan kipon avulla se, että menenkin koiran toista puolta kiertäen takaisin taakse ja siitä sivulle, koska tämä tulee eteen (toivottavasti) sitten joskus evl:ssä. Kokeiltiin pari kertaa ja onnistui ihan hyvin vapautukella kipolle.

Sitten harjoiteltiin vielä liikkeestä seisomista ryhmäliikkeenä, niin että ensin kaikki tekivät sen yhtäaikaa ja sen jälkeen jokainen vuorotellen lähti tekemään liikettä ja toinen lähti perään kunnes kaikki 4 koiraa olivat seisomassa (tai no, yksi istumassa) keskellä. Kunnon häiröitä! Kaikki suorituivat tästä kyllä hienosti.

Millään en muista tehtiinkö muuta... No, olihan tässäkin jo paljon. Mayaan olin tosi tyytyväinen ja nyt tuntuu taas paremmalta, kun sain tuohon paikallaanoloonkin taas neuvoja. Ikävä asia, kun hyvin sujunut liike alkaa yhtäkkiä tökkimään kerta kaikkiaan. Mutta sellaistahan tämä on.

Aktiivinen unohtaminen. Nyt muistan, mitä vielä treenattiin. Kaukoja. Istu - maahan -kaukoihin sain neuvon aloittaa siitä, että koira istuu - näin saa sen tekemään yhden asennonvaihdon, jolloin tuo vaikeampi: maasta istumaan onnistuu paremmin. Maya menee maahan kisamatkalta, mutta istumaan nousu ei vielä oikein onnistu. Lisäksi kotiläksyksi tuli sitä seisomaan nousemisen opettelua. Sen kun olen työntänyt johonkin mieleni sopukoihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti