perjantai 5. elokuuta 2011

Tokokurssin 2. kerta

Eilen oli Lentsun tokokurssin 2. kerta. Sinne oli ihan kiva lähteä, vaikka muuten minulla oli kyllä ollut todella huono päivä. Onneksi huono tuuli jäi kotiin! Mayaa odotti autossa soopelin värinen herrasmies innoissaan - Maya ei tosin ole autoilusta eikä ehkä herrasmiehestäkään niin innoissaan, mutta kun Kupittaa lähestyy, alkaa itkeminen..

Ensimmäinen tehtävä näytti varsin haasteelliselta: ympäri kenttää oli ruokakippoja, merkkejä, leluja, palloja, Lentsu.. ja siitä sitten kaiken tämän rojun (ei koske Lentsua) keskeltä koiran piti tehdä häiriöistä välittämättä suora luoksetulo. Maya oli tässä ihan pro. Kiva onnistua jossain :). Se ei edes vilkaissut mitään kippoja sun muita, kun pinkaisi mamman luokse - tosin se hyppy sivulle nyt oli vähän ylimääräistä. Miten minä saankin kaikki koirani hyppäämään sivulle? Sama uusiksi toiseen suuntaan ja meni ihan yhtä hienosti. Kolmannella kerralla Lentsu oli vielä puolessa välissä kyykyssä ja vingutti lelua, eikä Maya välittänyt siitäkään. Hieno pieni shelttityttö. Miron kanssa tämä ei tosiaankaan olisi onnistunut yhtä hyvin, joten osaan kyllä arvostaa Mayaa ja sen työskentelyintoa ja häiriön kestävyyttä.

Seuraava tehtävä oli sitten seurauttaa koiraa kaikkien näiden kippojen ja lelujen keskellä. Tämä muuten varsin hyvin, mutta kerran Mayan oli ihan pakko tehdä merkki. Se siis riitti, kun keskiviikkona kaksi kertaan tein sen kanssa merkkiä, niin johan taas tarjottiin. Perusasennot edelleen (!) hukassa, joten niihin varmaan keskitytään nyt tällä viikolla, kun se peruuttaminenkin on nyt hallussa :). Sitä muuten tuppaa sitten tarjoamaan mm. kaukoissa.


Ryhmäliikkeenä vielä seuraamista, mikä meni sekin kivasti, tosin minulla oli nami kädessä, koska sain nyt neuvoksi Lentsulta auttaa Maya aina perusasentoon niin, että ei tule epäonnistumisia. Eipä tuo kyllä ilman namiakaan ota muista häiriötä. Kuten monta kertaa on todettu, kun on paljon häiriötä, koira työskentelee paljon keskittyneemmin kuin siinä ihan pienessä häiriössä.

Loppuun vielä paikallaanolot. Mayasta näin heti, että en saa sitä ensimmäisellä käskyllä maahan.. ja niin siinä kävi. Jouduin sitten antamaan toisen käskyn ja vartalo-ohjauksella listättynä, että varmasti menee maahan. Hyvin oli likka pysynyt paikoillaan, vaikka vierustoveria käytiin pariin otteeseen vissiin korjaamassa ja jotain muutakin hässäkkää oli. Itse olin puun takana piilossa, joten en nähnyt mitään. Muutenkin olen nyt treeneissä yrittänyt mennä piiloon taakse päin vilkuilematta, kun sitä ei voi kisoissakaan tehdä. Luotan siihen, että Lentsu kyllä kertoo, jos jotain on pielessä :).

Reipas tyttö oli treeneissä - tämä viikko on Mayalle ollut varsin tokopainotteinen. Tiistaina tehtiin hyvät treenit kotikentällä ennen kuin lähettiin mätsäriin. Treenattiin liikkeestä jääviä: maahanmeno liikkeenä palkatta ja heti perään seisominen alustalla. Samoin otettiin sitä peruuttaamista jonka tuo siis oppi minun ennakkoluuloistani huolimatta. Noutoa treenattiin myös - saatiin siinäkin onnistumisia ihan mukavasti. Kaukot (istu - maahan) alkavat sujua myös tosi kivasti. Seuraamista olen treenannut nyt niin, että palkkaa siitä, kun koskettaa minua - näin sain ainakin Miron lähemmäs itseäni. Tosin nyt pitää taas keskittyä niihin perusasentoihin.

Keskiviikkona oli shelttikerhon tokotreenit ja sen jälkeen meillä oli Annan kanssa Mayan ja Voiton treenit. Mayan kanssa otin seuraamista ja sain Annalta hyviä vinkkejä/muistutuksia siitä, että ei tarvitse lähteä niin kiireellä liikkeelle, eikä kääntyä.. otin myös nuo samat jäävät uudeelleen ja lisäksi ruutua. Ruutuun likka meni tuhatta ja sataa ja pysähtyi alustalle tosi hyvin. Matka oli vielä pitkä ja ruutu hassusta ylämäessä. Tein myös yhden kokonaisen ruudun, jossa sitten itse aiheutin sen, että Maya lähti sieltä liikkeenohjaajan kutsusta hieman ennen omaa kutsuani - vilkaisin sen verran sivulle, että Maya luuli minun tarkoittavan, että saa lähteä... Arhgh. Kyllä sitä itse on välillä niin tyhmä. No, Maya on taitava ja ihana :). Paikallaanolo Voiton kanssa meni hyvin - ja meni muuten ensimmäisellä maahankin.

Tänään onkin aksan vuoro. Huomenna on Mayan lepopäivä (ja pesu), kun minä menen katsomaan paimennusta Somerolle (PM-kisat). Sunnuntaina on sitten kauneuspäivä eli Salon koiranäyttely.


Kuvista kiitos Sadulle!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti