perjantai 26. elokuuta 2011

Tokokurssin 5.kerta

Eilen oli jo tokokurssin toiseksi viimeinen kerta. Harmi. Vielä kun meiltä jäi yksi kerta välistä, kun oli se koe. Silloin oli kuulemma treenattu metallia (ei väliä, vaikka tämä jäikin välistä, olisi vaan aiheuttanut harmaita hiuksia ohjaajalle) ja ruutua.

Tällä kertaa ohjelmassa oli merkki. Ihan turha luulla, että olisimme selvinneet siitä kunnialla, vaikka Maya merkkiä rakastaakin. Se kun ei osaa etsiä sitä katseellaan ja on ihan turha luulo, että se löytäisi sen ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla. Ensimmäisellä kerralla sinkosi sinne, mistä oltiin lähdetty ja toisella kerralla meni samaan suuntaan muovipurkin taakse. Ideaa siis oli, toteutus ontui.. ei auttanut muu kuin käydä näyttämässä neidille, missä se merkki on. Ei kyllä onnistunut sittenkään, ampui kyllä oikeaan suuntaan, mutta pitkälle merkin ohi. Piti sitten ihan kädestä pitäen näyttää Mayalle, missä se merkki on. Sitten alkoikin onnistua ja pari viimeistä yritystä olivat tosi hyviä ja Maya pysähtyi ihan merkin taakse.

Sitten treenattiin ohjatun alkeita. Tätä me emme ole treenanneet sitten kesäkurssin, jolloin samaa tehtiin lelulla ja se oli Mayalle tosi vaikeaa. Tuppasi varastamaan lelulle. Nyt treenattiin alustalla, joka oli merkistä oikealla (samalla korkeudella kuin merkki). Ensin käytiin vähän muistuttamassa Mayalle, mikä se alusta on.. ja sitten vietiin koira merkin taakse ja lähetettiin "oikea" -käskyllä ja käsimerkillä alustalle. Tämä tuntui toimivan hyvin, joten tällä jatketaan. Muutama toisto vielä. Nyt ainakin tiedän, miten jatketaan ohjatun opettamista, kun nyt siirrytään opettelemaan pääsääntöisesti uusia asioita (toki näitä on tehty koko ajan, mutta viikko pari on keskitytty tuohon avoimeen luokkaan).

Ryhmäliikkeenä vahvistettiin vielä liikkeestä seisomisen jäämistä, kun Lentsu vaan ensin sai ryhmän tajuamaan, mitä piti tehdä. Maya pysyi kyllä hyvin. Tämä tuntuu nyt menneen sen tajuntaan. Ei toki tarkoita, että olisi pomminvarma, mutta kuitenkin. Koira siis jätettiin seisomaan ja itse käveltiin eteen päin, käännyttiin vasemmalle/oikealla, täyskäännös ja palattiin koiran sivulle. Ja sitten tehtiin vielä liikkeestä istumista Mayan kanssa. Apuja tarvitsi vielä, kun tätä ei olla tehty pitkään aikaan. Nyt sitten vissiin pitää tehdä :).

Paikallaanolot otettiin viimeiseksi ja tämä meni hyvin. Totesin itsekseni, että kai voin luottaa koiraan ja olla vilkuilematta taakseni tms., jos kerran Maya pysyi kokeessakin, vaikka vierestä säntäsi kaksi koiraa piiloon. Palkkasin maahan, koska neiti tuntuu aika tavalla ennakoivan perusasentoja tällä hetkellä.

Nyt on Mayalla ollut tokotreenit/kilpailut kolmena perättäisenä iltana, eikä näytä likka kyllä millään lailla kyllästyvän/väsyvän. Tänään aamulla Maya lähtikin sitten Mirvan kanssa Ahvenanmaalle kisaamaan agilityssä, joten pienellä vaihtui laji lennosta. Me vietämme Miron kanssa rauhallisen viikonvaihteen :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti