keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Pystisten erkkari Hesperianpuistossa

Sunnuntaina lähdettiin kukonlaulun aikaan kohti Helsinkiä ja Hesperianpuistoa, jossa järjestettiin tämän vuoden kääpiökoirien erikoisnäyttely Kaivopuiston sijaan. Matka sujui rattoisasti auringon paistaessa silmiin - toki mukana oli kaikki mahdolliset sadevarusteet. Mannerheimintiellä kuskimme Nina järjesti meille kunnon herätyksen vaihtaessaa äkkiä kaistaa ja saadessaan raivoisan naiskuskin sen seurauksena kimppuumme. Ei - emme ajaneet kolaria - mutta ei se kaukana ollut (10cm). Mutta kyllä oli pelottava nainen...

Hesperianpuisto oli valtavan kaunis näyttelypaikka, mutta kehät kyllä aika ahtaat ja tukkoiset noin niin kuin yleisön ja kuvaamisen kannalta. Esalta olin tilannut tuolin paikalle ja parkkeerasin sen kehän parhaaseen paikkaan. Paikalla oli kolmisenkymmentä musta/ruskeaa kleinia ja saman verran muun värisiä. Pommeja paikalla oli hieman enemmän. Tuomarina kleineilla Ernie Paterson, joka ei muuten paljon hymyillyt eikä kommunikoinut kenenkään kanssa. Hieman erilainen persoona kuin meidän shelttierkkarimme viehättävä tuomari. Liekö sitten väärällä jalalla noussut? Ihan en tiedä, mitä hän meidän koiristamme etsi - välillä luulin sen olevan turkkia, välillä liikkeitä - välillä jotain muuta. Ilmeisesti heillä kuitenkin Englannissa on vähän erilainen rotumääritelmä - saksalaisen/meidän rotumääritelmämme mukaan kleinin pitää olla neliö, englantilaisen kuulemma vähän pidempi rungoltaan kuin korkeudeltaan. Jos näin on - ihmettelen, sillä kyllä nyt rotumääritelmä pitäisi määritellä rodun kotimaassa. No, englantilaiset ovat aina pitäneet oman päänsä kaikessa :)

Minä nyt kuitenkin keskityin valokuvaamiseen ja mietin pääni puhki, miten ihmeessä erottaisin jälkikäteen ne mustat kleinit toisistaan. En oikein tiedä ratkaisua vieläkään.. Niinpä kuvat ovat Picasassa nimeämättä. Ehkä joskus. Musta/ruskeiden kleinien VSP oli valioluokan musta uros Tempore Making Waves ja ROP avoimen luokan musta narttu Pienenpolun Cherry Blossom. Lauran kasvattajaryhmä oli ROP. Muun väristen kleinien VSP oli - tadaa - Ninan junnunarttu Candybay's Famous Fay (Tuike) ja ROP bläkkäri valioluokasta - Tirhan Bt Powered.

Kuvia löytyy täältä:
http://picasaweb.google.fi/sirsaari/KaapiokoirienErikoisnayttelyHesperianpuistossa3082009KleinitMustaRuskea#
http://picasaweb.google.fi/sirsaari/KaapiokoirienErikoisnayttelyHesperianpuistossa3082009KleinitMuutVarit#

Nyt kun on uusi kamera, ei tarvitse enää jännittää loppuuko akku, vaan saa kuvata pommitkin ihan rauhassa. Tässä kehässä oli ahdasta ja valoitus lievästi sanottuna haasteellinen. Luulin, että en saa minkäänlaisia kuvia, mutta jotkut ovat parempia kuin nuo kleinikehässä otetut. Pommeja en ole erkkarissa ennen seurannutkaan näin tarkkaan. Omaa silmääni miellyttivät hyvässä turkissa olevat, mutta ei niin "yli trimmatut" pommit, jotka liikkuivat nätisti. Ja värihullu kun olen aina ollut - niin innostuin varsinkin muun kuin soopelin värisisitä. Toki niissäkin oli todella kauniita koiria. Sellainen bläkkäri vaan viehättää silmää kovin - kai siksi, kun siitä tulee niin Sandra mieleen. Tulokset ovat vähän huonosti kirjatut.. mutta ROP oli Esan esittämänä valioluokan narttu Pannacotta of Pomeranian World. Niin ja Esan pommiryhmä oli paras kasvattajaryhmä kolmesta! Onnea!

Kuvia:
http://picasaweb.google.fi/sirsaari/KaapiokoirienErikoisnayttelyHesperianpuistossa3082009PommitKuviaKessutyttoMaisasta#

Lopuksi sain vielä ottaa kuvia Jaanan kessuvauvasta Maisasta - eikä se ollut yhtään niin hankalaa kuin Jaana yritti selittää.. sekä kuvata vielä sertti-/vsp- neitokaista Tuiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti