tiistai 8. syyskuuta 2009

Treenit Peltolassa

Onneksi Laura on niin ahkera - saa meidätkin treenaamaan :) Maanantaina suunnattiin siis Peltolaan, ammattikoulun pihalle, missä Lukalla olisi lauantaina se ensimmäinen evl-koe. Laura ei oikein meinannut uskoa minua kisapaikan sijainnista, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun Jaana vahvisti sen, oli pakko uskoa :)

Me aloitettiin Mirren kanssa - suunnitelma oli tehty kerrankin jo päivällä. Päätin kokeilla ensin kisamaista suoritusta ja katsoa, miten se toisi tiettyjä virheitä esiin. Ensin mentiin "yhdessä" kehään - palkaten siitä. Aloitin seuraamisella käskytettynä ja ilman palkkaa. Muuten meni suhteellisen hyvin, mutta se juoksuosuus hajosi ihan heti. Eli tämä kisanomaisena ei onnistu. Pitää siis tehdä nyt vähän aikaa käskytettynä ja palkaten. Kun treenaan yksin, tässä ei ole ongelmia, vaan ongelmat tulevat silloin, kun joku käskyttää. Jonkun pitäisi kyllä katsoa, mitä teen eri tavalla, kun teen juoksua ilman käskytystä ja käskytettynä.

Sitten siirryttiin taas "yhdessä" luoksetulon aloituspaikkaan. Luoksetulo tosi hyvä - siis siihen maahanmenoon asti. Siinä taas kaksi käskyä. Nyt siis pitää treenata niin, että seisomisesta otetaan sitä maahanmenoa. En sano pelkästään - koska jos jotain tekee Miron kanssa pelkästään - se toinen (tässä tapauksessa seisominen) katoaa...

Jälleen siirryttiin "yhdessä" ruudun aloituspaikkaan. Merkki suhteellisen ok, jäi aika kauas. Ruudun takana oli pallo, jotta lähtisi sinne paremmin, mutta pyöri silti vähän siinä alussa ja haukkui - mutta lähti sitten lopulta ruutuunkin ja pallolle... sitten vähän leikittiin pallolla (joka ei kyllä Miron mielestä ole mikään superkiva enää - tai taas). Hiukan herkkujakin syötiin.

Toisessa osiossa oli teemana "eläinkokeet". Tämä "yhdessä" kulkeminen jälleen palkattuna liikkeiden välillä. Aloitetiin neliöllä, jossa kuulemma vähän tepsutteli seisomisessa. Istuminen ok, vaikka hölmö ohjaaja antoi turhaan toisen käskyn. Maahanmenossa meni ensimmäisellä - mutta vähän viivytellen. Tästä kumminkin palkkasin heti - koska tämä on ollut ongelmana... yritin myös seurauttaa nyt vähän kauempana neliön linjoja ja törppöjä, sillä olen varmaan mennyt liian läheltä, kun olen meinannut niihin törppöihin kompastua. Seuraaminen neliössä oli nyt vähän parempaa.. mutta siis vain vähän.

Sitten tuli tämä eläinkoeosio eli purkeilla ohjattua niin että keskimmäisessä ei mitään, vasemmalla nameja, mutta purkki kiinni ja oikealla nameja, mutta purkki auki. Oikealle siis olin lähettämässä, se kun on se vaikeampi. Ensin yritin epätoivoisesti merkin kautta, mutta ei siitä meinannut tulla mitään - Miro ei malttanut pysähtyä ja yritti sinne keskimmäiselle aina.. tätä sitten helpotettiin ja saatiin koira viimein merkillekin. Siitä palkka. Sitten merkille uudestaan ja yritys oikealle epäonnistui. Toinen yritys ja sitten Miro onnistui - sai purkin sisällön. En nyt tiedä, kuinka onnistunut eläinkoe tämä oli - ja kannattaako niitä suuntia (oikea/vasen) sille edes opettaa... periaatteessa se osaa ne, mutta onko siitä tässä hyötyä vai ei? Kyllä toko on vaikeaa, kun pitää juuri tällaisia elämää suurempia asioita ratkaista... Ajattelin nyt kuitenkin jatkaa tästä, mutta varmaan niin, että vien Miron merkille ja lähetän siitä. Noutamisessahan sillä ei ole ongelmia, joten siitä en niinkään ole huolissani.

Sitten metallinouto. Pientä jutustelua Miron kanssa ja kapulan heitto esteen toiselle puolelle. Tosi lähelle - koska silloin se haukku jää ehkä tulematta.. No, tällä kertaa onnistuttiin hyvin - Miro hyppäsi, haki ja toi ja ihan ilman ääntä. Joko tämä asia olisi ratkaistu? No, tokossa on se ikävä puoli, että jo kertaalleen ratkaistut jutut voivat kyllä ilmestyä sieltä uudelleen - kun vähiten odottaa.

Lopuksi paikallaanolot - otin vain istumisen. Kurssin jälkeen tosiaan mietin, että miten olen treenannut istumista? Ja sisällähän olen treenannut sitä niin, että Miro odottaa istuen ruokakupin edessä - ja minä menen piiloon. Miksi ihmeessä en ole siirtänyt tätä treeneihin? Koirakokeen toinen osuus oli siis tämä: Miro istumaan ja purkki eteen, tosin suljettuna, ei minulla niin paljon luottoa ole Miroon. Mentiin piiloon ja Miro istui jökötti siellä ihan suorana... paluu koiran luo ja vapautus purkille - purkki mukaan ja mentiin syömään maksalaatikot. Siis ilmeisesti tämä koirakoe onnistui! Miro jopa touhusi maksalaatikko purkin parissa sen aikaa hiljaa, kun muut teki paikallaanmakuun ja minä toimin liikkurina. Sitten vielä Miro sai makailla hiljaa treenikentän laidalla, kun muut vielä vähän suorittivat liikkeitä.. treenataan nyt tätäkin. Ja tosiaan vasta sitten, kun Mirre on tehnyt omat liikkeensä.

Kuvia treeneistä täällä: http://picasaweb.google.fi/sirsaari/TreenitPeltolassa#

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti