tiistai 5. lokakuuta 2010

Lenkkitreenit

Viikonloppu meni sohvalla seuraten agilityn MM-kisoja... toki aamulla tehtiin pitkät lenkit ja väliajoilla vähän lyhyemmät. Mayakin välillä istui vieressä katsoen kisoja :). Takapihalla ulkoilutettiin myös kissoja - eivät kyllä viihtyneet kauan pihalla, liekö sitten niiden mielestä jo kylmä? Laahasin myös Harveyn ulos, joka oli asiasta vähän eri mieltä. No, kyllä se kiltisti kökötti pöydällä - ja oli varsin ihastunut kissanminttuun. Ainut kissoistani, joka jotain siitä välitti. Claus esitti akrobaattisia liikkeitä halutessaan sisälle. Birma osaa kyllä ilmaista hyvin itseään, kun se haluaa jotain. Casper lähinnä kiusasi toisia ja Curry pisteli ruohoa poskeensa. Franklin ei takapihaulkoiluun osallistu.Eilen tehtiin metsälenkki ja päädyttiin kennelpiirin eteen vähän treenaamaan. Miro sai istua, kun Mayan kanssa vähän treentattiin. Aluksi lyhyitä seuraamispätkiä, palkkasin perusasennosta. Nämä oikein hyvin - tai oikeastaan oikein innokkaasti. Ehkä vähän liikaakin intoa, mutta sitä ei kyllä auta kitkeä pois. Liikkeestä maahanmeno sujuu loistavasti - tosin sen jälkeen tarjoaakin sitten sitä, vaikka yrittäisikin jotain muuta. Luoksetulo myös erinomainen - jäi hyvin, ei yrittänyt varastaa, nopealla vauhdilla sivulla - ja vain pikku hypähdys perusasentoon :). Sitten liikkeestä seisominen, jossa ensin taisi mennä istumaan.. piti siis muistuttaa Mayaa, mikä on "top" -käskyn tarkoitus, ja kun taas muisti tämän, meni hyvin. Otin vielä liikkeen loppuosan erikseen. Lyhyt paikallaanolo ok. Ja muuten Miro pysyi istumassa koko ajan kiltisti.

Sitten sen noudon kimppuun... metsässä viikonloppuna tämä hajosi lähes kokonaan, kun Miro varasti kapulan (oli kyllä käskyn alaisena, mutta vapautti itsensä) ja kun Miro varasti sen, roikkui Maya Miron niskassa tai kapulassa ja lopulta kukaan ei enää hakenut mitään. Hoh hoijaa. Olisi pitänyt jättää väliin. Joten nyt sitten palattiin Lentsun oppeihin ja tunnarikapula laitettiin kierrettävän tolpan taakse (kiitos frisbeekori - oivallinen kierrettävä tolppa) ja siitä sitten Mayan oli tarkoitus napata se ja tulla sivulle, kun olen kääntynyt menosuuntaan. Ensin pelkkää kierto ja palkka. Lähti kiertämään tosi hyvin (paremmin kuin puuta jopa) ja melko kaukaakin. Otin sitten pari liikkeestä maahanmenoa - hyvin - ja pari seisomaan pysähdystäkin - jee, nämäkin tosi hyvin. Sitten sen kapulan kimppuun.. Ensin ei tajunnut, kiersi vaan, sitten otti jo suuhun, kehuin - ja lopuksi saatiin tässä ihan mainioita onnistumisia. Joten ei onneksi tuo metsänouto ollut ihan pilannut tätä. Tehdään nyt vaan tätä ja tunnarikapulalla, niin ehkä päästään eteenpäin. Keväällä on sitten tilaus noutokurssille: vinkki Lentsu!!! Tai ehkä pitää järjestää taas shelteille Lentsun tokokurssi, niin saa mitä itse tarvitsee :). Halukkaat voivat ennakkoilmoittautua ja esittää toivomuksia ajankohdasta.

2 kommenttia:

 1. Kyllä te olette ahkeria! :)
  Ihania kuvia.
  Voin tuon Harveyn hakea meille, niin sen ei tartte ulkoilla pöydällä, jos ei kerran halua....
  Se on jotenkin niin pehmoisen näköinen :)
  Meiltäkin lähtee mahdollisesti kleinipentu reilun kuukauden kuluttua kahden kissan kotiin, vähän jännittää että miten suhtautuvat.

  VastaaPoista
 2. Olenpa yllättynyt, että ruskea (valkoinen) Harvey on suosikkisi! Harvey tykkää ulkoilla vain tarhassa, muualla on pelottavaa... Meillä ruskeat molemmat ulkoilevat kyllä tarhassa mielellään - Harvey vietti siellä koko kesän, eikä sitä saanut sisälle kuin syömään. Sorry, Ähtärissä riittä ruskeita karhunpoikasia, ei tarvita enää kissoja :).

  Hyvin koirat ja kissat tulee toimeen - pystiksilläkään ei kattien kanssa ollut mitään ongelmaa. Itse asiassa meidän birman mielestä koirat ovat ihania. Sehän tuon kakaran kanssakin leikkii koko ajan. Cooni oli ainut, joka suhtautui pentuu aluksi tosi nuivasti, mutta on nykyään ihan ok. Cooni onkin sitten ainut, mitä Maya ei ikinä kiusaa vahingossakaan. Joten viesti meni perille.

  VastaaPoista