sunnuntai 24. lokakuuta 2010

TSAUn agikisoja katsomassa

Lauantaiaamulla Mirva tuli Kodan kanssa hakemaan minua ja Mayaa katsomaan maxien 3-luokkien aksakisoja TSAUn hallilla. Aikainen aamuherätys tuntui niin raskaalta, mutta mitä sitä ei tekisi, että Mayalla olisi kivaa. Koska kaikki maxien startit olivat peräkkäin, olikin Mirvalla aika kiire, kun starttasi Kodan lisäksi Sony -saksanpaimenkoiran kanssa. Silti Mirva ehti kisojen välillä - ja niiden jälkeen treenata agia myös Mayan kanssa. Maya löysi kisapaikalta myös leikkikavereita - tässä vauhdikkaita kuvia Mayasta ja Lyylistä (5kk).


Vähän treenasivat keppien lähetystä (6 keppiä + ohjurit) ja olin kyllä yllättynyt, kuinka hienosti Maya jo osaa hakea keppejä kaukaa ja kaikista ihmesuunnista :). Myös hypyissä likka on kovasti edistynyt ja tekee kyllä mielettömällä innolla, mutta niin kuuliaisesti (ehkä jopa vähän tosikkomaisesti) hommia. Kun Maya tekee töitä, siltä katoaa muu ympäristö kokonaa; ei haittaa muut koirat, häiriöt, agikisat - enkä minä. Kun kisat olivat ohi, otti Mirva Mayan kanssa myös puomia. Ensin muistutellen alastulokontaktia ja sen jälkeen koko puomia. Maya ei koko puomia ole vielä mennytkään kuin kerran pari. Ensimmäinen kerta vähän varovaisemmin ja sen jälkeen tosi reippaasti, mutta kuitenkin järkevästi, mikä on tosi hyvä. On tuo vaan niin hieno likka.
Itse treenasin vähän myös tokoa kentällä ja siihenkin Maya keskittyi tosi hyvin. Otin vähän seuraamista, palkkasin perusasennoista. Luoksetulo suorana - upea vauhti, sivulletulo jäi vähän vajaaksi, mutta treenataan sitä sitten erikseen. Maahanmeno liikkeestä aivan upea. Maya tosiaan tippuu maahan. Kaukoja pikkuisen (istu/maahan), vaihtaa tosi hyvin, olin jotain metrin puolentoista päässä. Luoksetulo jälleen väliin ja sitten liikkeestä seisominen. Hieman sain taas muistutella, että tarkoitus ei ole mennä maahan, eikä istua... sitä Maya tarjoaa ensin, mutta kun saan sen tajuamaan, että kyse on pysähdyksestä seisomaan, se tekee sen tikkana. Pysähtyy paremmin kuin Miro koskaan ja pysyy seisomassa. Naksuttelin vielä vähän perusasentoon tulemista kaikista suunnista, seisomasta, istumisesta ja maasta ja sittne olikin tokotreenit tehty.

Kun tultiin kotiin, Maya olikin ihan poikki... nukuttiin molemmat pitkät päiväunet ja sitten siirryinkin pesemään kylpyhuonetta ja saunaa, jotta Casperin Nille -morsian voi muuttaa meille sunnuntaina pariksi päiväksi.

Koda & Maya

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti