torstai 14. lokakuuta 2010

Synttäritreenit


Kun kerran lupasin Mayalle treenit, piti sitten myös treenata. Tehtiin ensin lenkki ja sitten mentiin omalle kentälle treenaamaan. Ensimmäisenä paikalla istuminen, Miro sai olla mukana. Kiersin puun ja pysyttelin siellä piilossa välillä vähän kurkkien. Hyvin meni, Maya oli ihan rauhallinen. Ehkä joku minuutin pituinen juttu? Sitten tuli hyvin uteliaita pikku lapsia kentälle, joten päätin mennä takaisin, niin kauan kuin koirat vielä istuivat nätisti. Perään sitten paikallaan makuu. Miro ei meinannut mennä maahan, kun ei yhtään tajunnut, mikä on homman nimi. Huokaus. No, Maya menikin sitten nätisti. Menin taas puun taakse ja odottelin siellä reippaat pari minuuttia. Maya pysyi tosi hyvin ja levollisesti. Ainoastaan se nyt sitten pomppaa sieltä ylös liian aikaisin. Ensin treenattiin niin, että aina palkattiin makuulta ja Maya pysyi loistavasti, mutta ei noussut oikein istumaan. Sitten treenattiin sitä perusasentoon nousemista - ja nyt sitten nousee siihen liian aikaisin eli pitää taas vissiin vahvistaa maassa pysymyistä. On tämä hankala laji :).

Sen jälkeen Mayan kanssa lyhyitä seuraamispätkiä, joista palkka perusasennosta. Muuten ihan hyvin, mutta nyt tämä otus ennakoi ja tarjoaa pysähtymistä... piti sitten palkata liikkeelle lähdöstä ja vähän seuramisestakin. Ihan kivasti seuraa ja kääntyykin paremmin. Perusasennotkin nopeampia.

Sitten otin yhden pitkän luoksetulon. Maya jää istumaan tosi hyvin ja ei yritä edes varastaa. Ja tulee tuhatta ja sataa luokse. Hieman hypähtää sivulletulossa. Tämän jälkeen Maya sai sitten tehdä sen odottamansa (ja tarjoamansa) liikkeestä maahanmenon. Ja sinnehän se tippui! Ja pysyy hyvin maassa - hieman ehkä yrittää ennakoida perusasentoa tässäkin.

Sitten jatkettiin puunkierrolla tai tolpan itse asiassa. Muutama lähetys ja suorapalkka ja sitten pysäytin maahan. Tosi nopeasti menee maahan, toki vielä aika lähellä minua. Pysäytin nyt seisomaan käsimerkillä ja tämä sujuu hyvin. Näitä vähän vuorotellen ja sitten se kapula kehiin. Tällä hetkellä meidän suurimmat ongelmat on noudossa. Maya lähtee hakemaan - tuokin hyvin, mutta ei loppuun asti. Sen sijaan emme voi harjoitella sivulla nostoa - tai sitä sivulle tuomistakaan lainkaan, Maya menee täysin lukkoon. Joten Lentsun neuvojen mukaan teemme nyt niin, että tunnarikapula tai vastaava viedään kierretävän puun tms. taakse ja lähetän Mayan kiertämään sitä ja Maya tuo tunnarikapulan sieltä sitten minulle niin että käännyn menosuuntaan (eli koira tulee siitä suoraan sivulle). Kyllä Maya aika hyvin tämän on hoksannut, tiputtelee kyllä kapulaa, mutta yritän olla reagoimatta siihen.. Ehkä tämä vielä joskus saadaan kuntoon. Muutenhan Maya kantelee mielellään esineitä ja tuo sisällä kaikki lelut suoraan käteen.

Tämän jälkeen otin vielä yhden voi/evl -luoksetulon, koska oli pakko kokeilla, miten nuo kiertämisessä hyvin sujuvat pysähdykset sujuvat sitten luoksetulossa. Ihan rehellisesti on sanottava, että Maya tekee paremman voi/evl - luoksetulon kuin Miro... Auts. Pysähtyi käsimerkillä seisomaan heti, ja maahan meni myös tosi kivasti (ehkä vähän lähempää vielä). Vau. Olin ihan sanaton. Tai en ollut, kehuin kyllä Mayaa kovin! Otin vielä toisen kerran, seisomaan pysähdys jos mahdollista vielä parempi ja maahanmenosta palkkasin.

Sitten olikin toisen koirakokeen vuoro. Päätin katsoa, pysyykö Maya makuulla paikallaan, jos treenaan Miron kanssa. Ensin meinasi tulla sieltä, nousi - mutta kun palautin maahan, pysyi tosi kiltisti. Seurautin Miron hetken ja tein paljon käännöksiä tms. ja Maya pysyi tosi hyvin ja Mirolla oli kivaa. Kovin pitkään en tätä uskaltanut kokeilla - ensi kerralla lisää sitten taas.

Lopuksi leikittiin, kuka ehtii ensi noutaa tunnarikapulan -leikkiä. Eli viskoin tunnarikapulaa ja Miron pinkaisi sen perään Maya perässä. Joka toinen kerta varmaan Maya ryösti tunnarikapulan Miron suusta ja toi minulle. Se joka palautti sen minulle, sai namin. Koirilla oli kivaa.

Huomenna on vapaapäivä (kissan pesua) ja Mirvan kanssa ollaan suunniteltu lenkkeilyä ja treenailua. Toivottavasti säänhaltijajat eivät sotke kaikkia suunnitelmiani, sillä tarkoitus olisi myös ottaa vähän viimeisiä ulkoagikuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti