maanantai 2. elokuuta 2010

Maya erikoisnäyttelyssä

Maya aloitti näyttelyissä käymisen erikoisnäyttelystä, kuinkas muuten :). Itse en noista pentuluokista ole niin kovin innostunut, mutta erkkari on asia erikseen. Mielelläänhän sitä ottaa erikoistuomarin (rodun kotimaasta) arvostelun koirastaan. Joten sunnuntaiaamulla herätyskello soimaan klo 4:30 ja startti kohti Tamperetta klo 6:00. Jippii. Minä kun EN ole aamuihmisiä. Mayakin kyllä näytti siltä, että ei meinannut uskoa, että me lähdetään johonkin siihen aikaan. 

Katin kanssa siis auton nokka kohti Lietoa ja Rostenien bussia. Onpa kyllä kivaa (ja edullista, kiitos) matkustaa yhteisellä pikkubussilla näyttelypaikalle. Mukana lauma koiria, kaikkien tarvarat ja 8 ihmistä. Maya matkusti kopassaan kiltisi mennen tullen.

Näyttelypaikka oli Kaupin vinttikoirarata Tampereella. Ihana paikka pitää erikoisnäyttely - tilaa, vehreyttä, vessoja tarpeeksi (tärkeä juttu), buffetti ym. Kehät olivat supertilavat! Oma mielipiteeni onkin, että erikoisnäyttelyt voisi aina pitää siihen aikaan, kun ne voi pitää ulkona.. Sisätiloja n. 200 koiran näyttelylle on vaikea löytää, ainakin budjettiin sopivia. Aika vähän on myös paikkoja, joihin saa viedä koiria..

Tuomareina oli pennuilla ja uroksilla Gwen Beaden, ja häneltä nimenomaan halusinkin Mayalle arvostelun. Pentuja oli ilmoitettu näyttelyyn tosi paljon: 5-7kk uroksia 7, 7-9 kk uroksia 8, 5-7 kk narttuja 9 ja Mayan luokassa 7-9 kk peräti 15 kpl. Arvostelut olivatkin pitkiä ja perusteellisia - kuten erkkarissa yleensä.

Maya esiintyi oikein kauniisti - mitä nyt häntäänsä piti kohti taivasta... Olimme luokassa ensimmäisenä (kannattaa ottaa pentu A:lla alkavasta kennelistä), mikä itse asiassa on minulle tosi hyvä paikka. Maya seisoi oikein kivasta ja liikkuikin hyvin. Paremmin, mitä pidempään oltiin kehässä. Aluksi ihan kävelin sen kanssa (osaksi juuri sen takia, ettei häntä nousisi, eikä hyppisi), mutta lopussa sain ihan juostakin, ja Maya liikkui entistä kauniimmin. Luokassa oli monta tosi kaunista narttupentua, joista voiton vei kiiltävän musta tri Susadan Wannabee ja toinen oli ihana soopeli narttu Myhappiness A First One. Maya olikin sitten hienosti kolmas ja Marjan Lilli neljäs. Kaikille neljälle vielä KP:t! Olin sijoitukseen todella tyytyväinen, sillä nuo kaksi ensimmäistä olivat todella kauniita narttuja - itse asiassa kaikki neljä :) !.
Maya sai hienon arvostelun, jos ihan aiheesta ainoat negatiiviset lauseet väristä ja hännän kannosta:
7 kk vanha blue merle, hyvin murrettu väri mutta värin tulee vielä kirkastua. Nartulla on kaunis pää, oikeanlaiset  ja oikean malliset ja oikein sijoittuneet silmät, hyvin pyöristynyt kuono-osa ja sievät hyvin käytetyt korvat, hyvät olkavarren kulmaukset, hyvät kylkiluut ja hyvät polvikulmaukset ja hyvä matala kinner, liikkuu vauhdikkaasti, vain hieman ylpeä hännästään. Erittäin lupaava pentu.


Tämän jälkeen sainkin sitten keskittyä valokuvaamiseen. Se oli tietysti hieman haasteellista, kun oli käytössä kaksi kehää. Tein sitten sen ratkaisun, että kuvasin pääasiassa urosten kehässä. Siihen tuli valo paremmin ja kun vielä huomasin, että narttujen tuomari arvosteli koirat pöydällä (kun saneli arvostelua), niin valinta kohdistui sitten tähän kehään. Toki välillä juoksin narttuejen kehässä ja lopussa, kun kehät vähän vuorottelivat, otin kuvia molemmista kehistä. Ja uroskehässä oli vielä muutama suunnattoman ihana koira, josta halusin kuvia.

Kuvassa poika Brad Pitt ja isä Freddy

Voiton uroksissa ja ROP oli Pikikuonon Brad. Se on kyllä niin taivaallisen kaunis koira. Ja kakkoseksi tuli Bradin isä Golden Rose Play With Fire. On siinä kyllä isä ja poika niin kauniit... Nartuissa paras oli Minitiimin Quest For Glory ja PN2 Sunsweet Biggest Dream. Kun vielä erikoisnäyttelyssä saatiin sekä uroksissa (Lundecock's Traveling Man) ja nartuissa (Silimen Keijun Aamuusva) uusi valio, niin päivä oli varsin onnistunut. Ja pitkä :). Lähdimme joskus 17:30 kotia kohti, kun vielä kasvattaja- ja jälkeläisluokat olivat arvostelematta. Kotona olin klo 20:00 maissa ja ensi töikseni vein Mirren lenkille - kera Mayan tietysti. Sitten istahdin telkkarin ääreen ja kävin kamerasta kuvat läpi niin, että poistin kaikki selvästi epäonnistuneet. Kuvia on tosi paljon, joten niiden saaminen koneelle vie aikaa.. Varsinkin kun tänään illalla menen katsomaan tokokisoja, huomenna Maya menee katsomaan lampaita ja keskiviikkona on tokokurssi..

Maya löysi tietysti erkkarista myös leikkikaverin - kiitos Papu leikkituokiosta!
2 kommenttia:

  1. Onnea Mayan ekasta hienosta esiintymisestä näyttelykehässä! Me ollaan tositoimissa 15.8 Heinolassa pentunäyttelyssä joten sitten nähdään kuin jätkän käy.

    VastaaPoista
  2. Leikkituokio on aina kivaa vaihtelua kesken näyttelypäivän :) Mayalle Papulta myös kiitokset "tylsän" näyttelypäivän kohokohdasta :D

    VastaaPoista