keskiviikko 11. elokuuta 2010

Päivityksiä menneeltä viikolta

Nyt on ollut niin kiire, että ei ole ehtinyt edes päivityksiä tekemään... mutta yritellään vähän aikajärjestyksessä.

TOKOKURSSI 5.8.

Viime keskiviikkona oli jälleen Mayan tokokurssi. Aluksi tarkistettiin kotiläksyt eli puunkierto. Maya osaa sen jo aika kivasti, tosin täytyy auttaa johonkin 1-2 metrin päähän. Sitten kiertää hyvin molemmin puolin, eikä muuten hauku! Tällä hetkellä lelupalkka ei oikein toimi, joten pitää palkata namilla. Treenattiin myös niin, että puunkierron jälkeen koiran piti tulla sivulle. Tämä oli Mayalle vaikeaa, sillä kun minun liikkeeni pysähtyi, pysähtyi myös Mayan liike. Pitää treenata ja varmasti tämänkin onnistuu paremmin, kun saan Mayan lähetettyä pidemmältä matkalta omatoimiseen puunkiertoon. Sen avulla voidaan sitten myös treenata niitä jääviä liikkeitä/pysähdyksiä.

Sitten treenattiin ruutua. Mayan kanssa ollaan ruutua otettu tosi vähän, jos ollenkaan. Viime aikoina tosin olen hieman opettanut sille kupin kanssa eteenmenoa. Joten näillä eväillä lähdettiin! Ensin vähän lyhyemmältä matkalta. Vietiin nami kippoon yhdessä Mayan kanssa - palattiin vähän matkan päähän ja lähetys. Ei vaatinut kovin montaa kertaa, kun Mayan hoksasi, mitä haetaan. Minä toki sain "noottia" heilumisesta ja käsistä :). Eli ne pois. Pidennettiin välimatkaa kunnolla (kisamatka?) ja lähetys. Hieman epäröi, vaati ehkä toisen käskyn aluksi, mutta hyvin meni sitten. Maya on kyllä niin näppärä.

Muistaakseni sitten treenattiin alustalla lyhyemmältä välimatkalta niin, että koiran oli tarkoitus kääntyä ohjaajaan päin (top!) ja siitä palkka. Valitettavasti muistini pätkiin + olin viime treeneissä tosi väsynyt ja osa ohjeista meni varmaan ihan ohi. Oli ollut tosi kova viikko takana..

Sitten treenattiin merkiltä lähetystä lyhyemmältä matkalta niin, että ohjaaja oli koirasta vähän matkan päässä (evl-ruutu). Tässä sitten se käsimerkki mukaan ja vielä pitäisi muistaa se oma katsekin pitää ruudussa. Ihan kivasti meni. Tätä pitää muistaa treenata molemmilta puolilta.

Vielä viimeiseksi se paikallaanolo, joka sujui Mayalta ihan mallikkaasti. Kotiläksyksi saatiin tehtävä: pitää ottaa ensi kerralla mukaan 3 koiralle mieluista esinettä. Tylsä Lentsu sanoi, etten saa tuoda birmaa...

VIIKONLOPUN KUULUMISET

Viikonloppuna (pe) saimme vieraaksemme Mayan puolisiskon Nooran Varkaudesta. Nätti tyttönen! Maysta vieras oli huippukiva, onnistui saamaan Nooran leikkimään kotona, tosin Maya olisi kyllä leikkinyt yölläkin. Jopa Curry oli superkiltisti! Myös velipoika Onni pistäytyi kylässä ja siitähän riemu syntyi! Onni on vihdoin saanut "terveen paperit" (jalka oli venähtänyt) eläinlääkäriltä ja sai leikkiä Mayan kanssa. Ehkä muutaman viikon päästä uskaltaa sisarukset päästää leikkimään vapaaksi - niillä tuntuu synkkaavan niin hyvin.

Sunnuntaina Maya pääsi treenaamaan agia Mirvan kanssa kera Taiston. Maya meni kyllä taas niin upeasti. Se jää hienosti lähtöön paikalleen ja kuuntelikin Mirvaa tosin hyvin. Hypyt ok, putkeen menee ihan hienosti ja se pujottelu (6 keppiä + ohjurit) näyttää aika makealta. Kontaktit (puomin laskeva) sujuu hienosti, tosin pitää vaatia kunnon suoritus. Pussiahan treenatiin viikko sitten ja senkin likka oppi kerralla.


TIISTAIN TREENIT

Eilen vein Miron ja Mayan metsään juoksemaan. Ja kyllä Maya juoksikin. Painoi pitkin metsää, minkä ehti. Miro ei jaksanut juosta oikein sen kanssa, mutta se ei Mayaa haitannut. Mutta Maya oppi taas uutta! Se matkii kyllä Miroa niin kaikessa ja oppi syömään mustikoita puskista. Minä siis en opettanut sitä, vaan yhtäkkiä se alkoi syödä mustikoita puskista, joten muuta selitystä ei ole, kuin että se katsoi, mitä Miro teki. Mirohan rakastaa syödä mustikoita puskista. Siinä sitten koirat vetelivät mustikoita...
Vein Miron kotiin ja lähdin kentälle treenaamaan ruutua uusilla keltaisilla kartioilla. Vein alustan + namin ruutuun yhdessä Mayan kanssa ja sitten siirryimme kauemmas - Lentsun neuvojen mukaan pitkän matkan päähän (ei lähetystä palkalle enää lyhyeltä matkalta). Annoin käskyn (enkä heilunut!) ja sinnehän se ampaisti. Vau! Tätä sitten toistettiin muutama kerta ja hienosti meni. Sitten otin lyhyeltä matkalta niin, että jätin koiran seisomaan "merkille" ja lähetin käsiavulla alustalle. Tässä kyllä käytin sitten ihan pari kertaa "apukäskyä" paina, jotta Maya ymmärtäisi, mitä haluan. Ja ymmärsihän se ja kääntyi alustalla minuun päin. Sitten jätin apukäskyn pois ja lähetin Mayan vain ruutuun - molemmilta puolilta - ja hyvin meni. Hieno pieni sininen. Olin ottanut aika vähän nameja mukaan, joten päätin lopuilla ottaa puunkiertoa! Yritin kyllä palkata pallollakin - lähti perään, mutta ei sitten välittänyt siitä sen enempää, joten palattiin nameihin. Lopuksi sitten leikittiin pallolla, jotta siitäkin tulisi mieluisampi. Aikamoinen pomppija tuo otus kyllä on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti