maanantai 8. maaliskuuta 2010

Maya 12 viikkoa

Eilen Maya täytti 12 viikkoa! Tyttönen on nyt asustanut kotona 4 viikkoa ja tosi hyvin kotiutunut. Lauantaina lenkkeilimme pellolla pitkään (minun ja Mayan mittapuun mukaan, ei ehkä Miron). Oli aivan ihana ilma, otin kuvia ja leikittiin lumileikkejä. Maya painelee sisukkaasti Miron perässä - minä väärän reittivalinnan takia, istuin kyllä takapuolellani lumihangessa välillä..  Ei ehkä kaikkein järkevintä, kun niskat ovat olleet koko viikonlopun niin jumissa, ettei päätä saa käännettyä kunnolla mihinkään.

Kotona ollaan leikitty takapihalla ja harjoiteltu noutoa. Maya harjoittelee metallinoutoa ihan itse kantamalla kissojen ruokapurkkeja. Hyvä, hyvä. Peltolenkin jälkee pieni oli aivan loppu ja muutaman väsymyshepulin jälkeen nukkuikin kiltisti.

Sunnuntaina Miro sai jäädä kotiin, kun minä ja Maya lähdimme piirin majalle tekemään juttua shelttien jalostustarkastuksesta. Kovasti tyttönen herätti huomiota reippaudellaan. Rohkeasti se meni tervehtimään niin ihmiset kuin koiratkin. Kaiken lisäksi ollaan 4 viikon aikana päästy siihen pisteeseen, että Mayaa uskaltaa hyvin pitää vapaana - se tulee kun kutsutaan. No, luoksetulokäskynä on Maya tule - lisäksi se maaginen sana = nami. Ja toinen iloitsemisen arvoinen asia on se, että Maya myös nukkui tyytyväisenä häkissä jalostustarkastuksessa, kun väsähti riehuttuaan. Metallihäkkiin otettiin kosketusta, kun Maya pääsi päivähoitoon Paavon häkkiin. No, taidettiin siinäkin vähän harjoitella metallin ottoa suuhun :)


Kun päästiin vihdoin kotiin, oli Maya ihan poikki ja lysähti nukkumaan tyytyväisenä. Iltalenkille sen siitä jaloistani seuraavaksi herätin. Sitten Maya yrittikin saada kissoja leikkimään. Claus tuntuu otollisimmalta kohteelta - se melkein jopa leikkii. Pikkuisen on kommunikaatio-ongelmia, kun Claus huitaisee tassulla, se ei tarkoita, että leikitään... Huvittavan näköistä oli kyllä se, kun Claus huitais Mayaa tassulla - niin Maya huitaisi takaisin... Clasu on onneksi tosi kiltti, eikä sillä ole kynsiä mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti