tiistai 20. heinäkuuta 2010

Kurssi, uintitreeniä ja agikisoja

Viimeinen lomaviikko oli niin kiireinen, ettei ehtinyt edes päivityksiä blogiin tehdä...

Keskiviikkona oli Mayan tokokurssin toinen kerta, tällä kertaa treenasimme sivulle tuloa kaikista mahdollisista kulmista ja tilanteista. Yritin vähentää apuja ja aika hyvin Maya tuli sivulle ilman vetämistäkin. Sain tietysti taas palautetta siitä, että pitää seistä suorassa :). Myös seuraamista treenattiin ja siinä Maya kyllä tavallaan yllätti minut. Olen ottanut seuraamista niin vähän - vain muutaman askeleen - jotta en pilaisi sitä heti alussa. Odottelin tätä Lentsun kurssia ja Lentsun vinkkejä.. nyt sain siis seurautettua Mayaa jo muutaman metrin ja sen paikka oli kuulemma oikein hyvä. Ainut ongelma on se, että minä en itse näe, missä se seuraa. Tämän treenaamiseen tarvitsen siis apua! Lentsu suositteli, että opetan Mayan seuraamaan vähän edessä, jotta näen itse, että koira on mukana.

Tehtiin myös paikalla käännöksiä - tämä Mayalla meni melko kivasti. Eihän se vielä tarjoa sivulle tuloa samalla tavalla kuin Miro näissä, mutta ehkä jo kohta :). Sitten harjoittelimme sivulle tuloa luoksetulon osana lyhyemmältä matkalta, sitä että koira tulee sivulle seisovasta ja istuvasta asennosta (luoksetulot eri luokissa) ja myös maasta (ruutu). Myös vinosta kulmasta (oikealta ja vasemmalta) harjoiteltiin luoksetuloa - tämä ohjattua silmällä pitäen.

Treenattiin myös kontaktia häiriössä - häiriönä Lentsu. Tämä meni melko hyvin - Maya kyllä ensi otti häiriötä leluista, leikkimisestä edessä ja takana, mutta melko nopeasti tajusi, että kontaktiahan tässä haetaan ja tuijotti mammaa silmiin. Tätä treenattiin jo perustaidot -kurssilla, joten tuttu juttu Mayalle.

Paikallaan olo ei tällä kertaa mennyt yhtä hyvin kuin ensimmäisellä kerralla. Unohdin seistä palkan edessä ja se kostautui. Palautin Mayan riviin ja sain jopa onnistuneen - joskin lyhyen suorituksen. Nyt ollaan kotona treenattu paikallaan oloa ennen ruuan saamista. Ihan ok menee - ainut ongelma on se, että se ruoka ei tällä hetkellä kiinnosta Mayaa niin kovasti. Kyllä se maahan menee ja odottaa ruokaa - ja saatuaan vapauttavan käskyn lähteekin ruualle, mutta ei kyllä syö.. tai syö se. Sen jälkeen kun Miro on syönyt omansa ja Maya miettinyt vielä 10 min söisikö vai eikö, se yleensä menee kipolle ja syö. Kuumuus varmaan vaikuttaa. Tosin Maya syö ruokaa juuri sen verran, kun tarvitsee - ilmankos onkin niin hoikka tyttö. Treeninakit kyllä kelpaa, joten ei hätää. Seuraava kurssikerta onkin vasta ensi viikolla, joten on aikaa treenata kotiläksyjä:

Sivulletulo
-eri suunnista sivulletulo (tulevaisuuden ohjattu nouto)
-sivullaolo + kontakti (häiriössä)
-sivulletulo vauhdista (Istu, seiso, maahan asennoista) = luoksetulon loppuosa
-seuraaminen

Kotiläksy = sivulletulon tarjoaminen & sivulla peruutus
 
Viikonloppu vierähtikin sitten katsomassa agilityn MM-karsintoja. Oli todella jännittävä ja mielenkiintoinen viikonloppu, tosin selkä ei kyllä tykännyt puupenkillä istumisesta... Lämpimät onnittelut tätäkin kautta Heidille ja Ricolle joukkuepaikasta! Kerrassaan upea suoritus. Sydäntä lämmittää myös Mayan suuren suosikin Sonicin pääsy joukkueeseen. Onnea Sini ja Sonic! Ei ole Maya huonosti idoliaan valinnut. Ja tietysti myös minien karsinnat varsin ylivoimaiseen tapaan voittanut sheltti Kerttu ja Karoliina täydensivät shelttimenestyksen.

 
Viikonlopun antiin kuului myös se, että Anne opetti Mayan uimaan! Perjantaina käytiin bortsuporukan kanssa uimassa Uittamon rannassa ja jo silloin Mayan teki kovasti mieli pulahtaa mereen, mutta tyytyi kahlailemaan. Lauantaina oltiin sitten vain Miroa ja Mayaa uittamassa ja Annen pienellä avustuksella Maya lähti uimaan Miron kanssa. Kivaa oli tytöllä! Tosin voi olla, että se nyt luulee, että uimaan mennään aina niin, että ihminen työntää pikku shelttitytön mereen ja oikeaan suuntaan. Vähän niinkuin tuo sohvalle tulo :). Mayahan ei edelleenkään hyppää sohvalle, vaan mamman nostaa prinsessan sinne. Juu, Mirva on kieltänyt....





 
Eilen, maanantaina, Tanja kävi hieromassa Mayan, koska se on hieman aristanut takaselkäänsä. Se on luultavasti riehuessaan, juostessaan, hyppiessään tms. loukannut vähän selkänsä. Enkä olllut väärässä - likalla oli selkä jumissa. Hierominen ei vielä onnistunut ilman mamman apua, sillä Maya oli kyllä sitä mieltä, että paikallaan makaaminen ei ole sen lempiharrastuksia ja pyrki melkoisen aktiivisesti pois. Mutta kyllä Tanja sai tytön hierottua ja selän kuntoon. Katsotaan nyt, josko tyttö malttaisi olla vähän vähemmällä riehumisella...
 
Tänään Miro lähtee Rymättylään kesälomalle Ritan mökille, joten me jäämme Mayan kanssa kahdestaan vähäksi aikaa. Saa ainakin treenattua paremmin. Ja onhan Maylla toki mau-merkkistä seuraa kotona :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti