maanantai 17. toukokuuta 2010

Birmojen erikoisnäyttely PIROKin yhteydessä

Sunnuntaiaamulla oli kello herättämässä klo 4:30. Lähtö Tampereelle oli klo 6:00. Anne ja Tomi tulivat hakemaan minua ja Clausia ja sitten ajeltiin Tampereelle, Pirkkahalliin. PIROKin näyttelyn yhteydessä järjestettiin birmojen erikoisnäyttely ja samalla juhlistettiin rotua: pyhä birma 40v Suomessa. Birmoja olikin näyttelyssä ihan valtava määrä - suurin osa osallistui varmaan myös PIROKin näyttelyyn.

Olikin ihan outo tilanne, kun yleensä Clausin arvostelu on aina iltapäivällä, niin nyt se oli heti aamusta. Tuomarina meillä PIROKin puolella oli Beverly Elian (RO) ja hän oli todella miellyttävä ja ystävällinen tuomari, joka piti Clausista kovasti, mutta löysi siitä juuri ne hyvät - ja huonotkin puolet. Claus käyttäytyi kuin enkeli tällä kertaa ja saikin arvosteluun maininnan "sweet boy". Päästiin myös TP-valintoihin, jotka olisivat sitten myöhemmin - ja mikä tärkeintä: saatiin se sertti (CAPS). Enää pitää saada 9 lisää...


PIROKin arvostelusta piti sitten rynnätä erikoisnäyttelyyn, jossa meillä tuomarina Anne Paloluoma-Sundholm. Toisena tuomarina oli Pia Nyman. Claus arvosteltiin ryhmässä C: kastraatit, jokta syntyneet 18.4.2004 - 7.11.2005. Taisi olla luokkansa nuorimpia. Tällä kertaa kaikki värit olivat sekaisin ja luokassa kilpaili myös Clausin isä Extra ja muitakin sukulaisia. Yhteensä tässä luokassa kilpaili 8 komeaa birmaa. Tuomari arvosteli kissa ringissä, mitä hieman pelkäsin etukäteen, koska Claus yleensä hermostuu, kun on paljon birmoja ympärillä - varsinkin kun muillakin birmoilla on taipumus vähän "jurmuttaa". No, tällä kertaa Clausin hyvä tuuli riitti myös erikoisnäyttelyn puolelle. Tuomari ihasteli Clausin painoa ja rungoa, sukatkin olivat kunnossa ja silmät kuulemma upean siniset. Sijoituimme luokassa toiseksi, mikä minulle oli iloinen yllätys - en odottanut, että Claus voisi voittaa mm. isänsä, joka on upea kissa. Pääsimme myös jatkoon paras häntä -kisaan, joka käytiin vähän myöhemmin. Tähän kisaan tuomari valitsi kaikista arvostelemistaan birmoista 5 kissaa - ja lopulta olimme kaksin kehässä Extra-isän kanssa, joka vei hännän mitalla voiton pojastaan. Suomme tämän komeahäntäiselle isukille.

Clausin isä Extra


Pakko myös hieman hehkuttaa Tampereen Messukeskuksen ruokailu. Hinta oli halvempi kuin Turussa (10€) ja valikoimaa paljon enemmän (ja paljon parempia). Mallia voisi ottaa...

Ruokailun jälkeen olikin aika viedä Claus taas Beverly Elianin TP-valintoihin. Kastraattiuroksia taisi olla 4, joista kaksi tuomari pudotti heti ja olin taas Clausin kanssa jatkossa, vastassa toinen birmauros. Jälleen sijoituimme kakkoseksi, mutta on kyllä rehellisesti myönnettävä, että minäkin olisin valinnut sen toisen birman, joka oli näyttävämpi kuin Claus. Clausilla oli tuomarin mielestä paremmat korvat, toisella paremmat silmät. Muuten tuomari kehui kovasti molempia.

Päästiin vielä ajoissa kotiin - PIROKin paneelit (kuten koko muukin näyttely) sujui todella jouhevasti. Maya ja Miro olivat olleet Kahtoloilla hoidossa ja pitkällä lenkillä, joten koiratkin olivat ihastuttavan väsyneitä, kun pääsin kotiin. Kiitos jälleen kerran!

Tässä vielä erilaisia birmoja näyttelystä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti