perjantai 14. toukokuuta 2010

Maya 5 kk


Maya täytti eilen 5 kk. Merkkipäivän kunniaksi tyttö pääsi Mirvan kanssa toisiin agitreeneihinsä sekä katsomaan ATT:n kisoja. Uutena asiana Maya opetteli putkea - oli kuulemma parin avustuskerran jälkeen mennyt jo itse. ATT:n kisoissa tyttönen otti kunnon päiväunet - tosin kyllä oli kotonakin vielä ihan naatti. Mittasin neidin tänään aamulla ja mitta on huimat 31,5 cm. 5kk kunniaksi Maya sai lahjan: Kongin pentufrisbeen!

Sillä aikaa kun Maya oli Mirvan kanssa hallilla, Miro ja minä nautimme laatuajasta tokon merkeissä. Menin lähikentän sivunurmikolle treenaamaan häiriönä jalkapalloa pelaavat pikku pojat. Miro keskittyi upeasti - kotinurmikolla se kyllä pystyy tekemään. Aloitettiin ruudulla, johon tällä kertaa laitoin lelun, että saan tuon menemään suoraan ja vauhdilla ruutuun. Ei olla otettukaan lelulla aikoihin. Jopa merkki onnistui hyvin ja ruutuun mentiin vauhdilla ja suoraan. Pakko oli sitten kokeilla tyhjään ruutuu lähetystä - ja se meni upeasti. Suoraan ruutuun sisälle, pysähtyi käskystä ja maahan. Oli pakko lopettaa ruudun treenaus tähän, kun meni niin hyvin. Sitten otin vähän seuraamista - edisti nyt aikalailla, joten namilla yritin saada Miron oikeaan paikkaan. Edelleen hidaskäynti on Mirolla paras. Sitten kierrettiin vähän puuta ja otettiin sen avulla pysähdyksiä. Puunkierrossa on vaan se paha vika, että Miro ei millään osaa tehdä sitä hiljaa.. ja minä taas en yhtään halua, että se haukkuu, kun sen kanssa on ongelmia muutenkin. Otin sitten yhden suoran luoksetulon ja sen jälkeen pysähdyksillä. Nyt meni molemmat pysähdykset ok. Seuraavaksi treenattiin ohjattua yhdellä (oikealla) kapulalla. Näin se menee hyvin.. mitä nyt ei ensimmäisellä kertaa meinaa millään pystyä pysähtymään merkillä. Ihan loppuun kaukot - ja kas - vanha jumitusongelma ilmestyi jostain. Liekö Miro sitten väsynyt, kun oli niin kuuma päivä yllättäen. Maltoin kuitenkin olla ihan rauhallinen, enkä yhtään vihaisesti käskyttänyt ja sain koiran sieltä ylös n. kolmannella käskyllä. Jotain hyvää tässäkin - se ei liikkunut tippaakaan. Tulin vähän lähemmäksi ja palkitsin jokaisesta ensimmäisellä käskyllä tapahtuneesta asennonvaihdoksesta. Lähinnä nyt jumitti sitä maasta istumaan nousemista. Seisomaan nousee paremmin.


Lenkillä ollaan leikitty tunnarikapuloiden piilotusta. Miro on jaksanut etsiä tosi hyvin ja iloisesti. Täytyy varmaan kokeilla laudalla joko päivä. Maya on myös harjoitellut vähän noutoa taas, nyt kun se on harjoitusvuorossa kurssilla ensi kerralla.

1 kommentti: